Vi fant mange bensinstasjoner i Sverige, men ikke så mange på bryggekanten. Garmin er bedre.
Søkefunksjonene ser greie ut, men fungerer ikke for Norge.
Du finner båtnyheter, men kun for Sverige
Uferdig app for båtfolk

Uferdig app for båtfolk

Eniro burde kunne levere et produkt som håndterer søk bedre enn hva de nå har lansert.

Publisert Sist oppdatert

Eniro eier gule sider og sitter på verdifullt register. Nå har de lansert en ny app for iPad for båtbrukt. «På Sjön» inneholder maritime kart med smarte funksjoner. Det gjør det mulig å søke frem øyer, byer, produkter og servicetilbud nær deg.

Ikke Norge

Kartområdet omfatter Norge, men ikke opplysningene, viste det seg. Jeg søkte Middagsbukta, uten resultat. Prøvde å finne restauranter og bensinstasjoner, men uten resultat, eller det vil si, når jeg zoomet ut, så jeg at alle treffene lå i Sverige.

Dårlige treff

En gang kjørte jeg RIB fra Lysekil til Strømstad. Det tok ikke lang tid før tanken viste at jeg burde fylle, men med POI på min Garmin plotter viste jeg at jeg hadde menge muligheter rundt meg. Jeg prøvde meg først i Smögen. Den tok bare sedler, som jeg ikke hadde, En annen var nedlagt. Dro videre til Fjallbacka. Den var stengt. Endte opp i Havstensund, etter å ha brukt reservetank.

Når jeg søker bensisnstasjoner med «På Sjön» ligger de fleste langt fra en havn, og mange av de jeg fant med Garmin, er ikke med. Det står heller ikke noe om at det kun er seddelautomat, eller at den stenger tidlig.

Fant Volvo

Jeg søkte også service-steder, og brukte Volvo Penta som søke ord. Det ble mange treff. Men med min motor, en Nanni, ble det ingen, tross for at det ligger flere verksteder som er autorisert for Nanni langs kysten mot Gøterborg.

Kvasiprodukt

Det kommer en varsel om at appen ikke kan brukes til navigering, men det er etter hva jeg kan se, egentlig det eneste den er brukbar til. Men dessverre ligger ikke kartdataene lagret på iPaden, slik at dette lastes ned via mobilnettet. Det gjør at det også kan bli dyrt å bruke appen. Jeg som trodde at Gule sider og Telenor nå var to ulike selskaper, men så lenge appen er gratis, kan man ikke klage.

I Seilas 6 som kommer ut i begynnelsen av juli, får du tips om gode apper for ferien.