Ny stuss på plass, og problemet løst.
Nys stuss på kjøpt på Maritim.
For å komme til problemet måtte deler av byssa demonteres.
Synderen var en plaststuss ved tanken.

Første problemfrie tur

Dette er tredje sesongen med TwoStaren, men i helgen var første tur hvor alt fungerte.

Publisert Sist oppdatert

Første sesongen var det alltid noe tull med strømmen om bord. Det var overledninger, dårlige batterier og morkne kabler. Andre tur var også motoren død, noe som skyldtes problemer dårlig kontakt mellom motor og kontrollpanel.

Les om føste overnattingstur her.

Motorproblemer

Vinteren 2009/2010 fikk jeg helt nytt strømopplegg om bord. Sommeren i fjor ble ødelagt av en motor som streiket.

Les om motorproblemene her.

Vannlekasje

I vinter fikk jeg ny motor, og alt skulle være fryd og gammen. Det var det nesten også, hadde det ikke vært for at jeg stadig måtte lense kjølsvinet. Nok en gang fikk jeg fornøyelsen av å måtte smake på vannet, og det var ferskvann. Uten regn, så måtte det være fra ferskvannsystemet om bord ett sted.

Etter fem dagers seiltur var ferskvanntanken tom, mens jeg hadde lenset ut en flere liter hver dag.

Les: Nesten klar for ny sesong

På jakt etter lekkasje

Jeg nektet å dra frem verktøykassen under påskeseilturen, og ventet med å løse problemet til jeg kom hjem. Jeg antok at lekkasjen kom fra varmtvannsbrederen. Jeg følte at vannet ble raskere kaldt enn hva jeg tidligere hadde erfart, men brederen var i orden. Det var også alle slanger der jeg kom til.

Under byssa

Vanntanken i TwoStaren er plassert i byssa der kjøleboksen vanligvis er. Jeg kunne høre det sildre, men kunne ikke se lekkasjen. Jeg antok at plasttanken hadde sprukket i vinterkulda. For å få det bekreftet måtte jeg demontere byssa.

Slangestuss

Selve demonteringen av byssa var svært enkel. Båten er bygget billig og effektivt, og det fikk jeg glede av under arbeidet. Ti-tolv skruer var alt som skulle til for å komme til tanken. Der så jeg at det var en slangestuss i plast som var sprukket, og en ny i rustfritt stål fikk jeg kjøpt til en billig penge på Maritim.

Dusj både her og der

Nå har jeg et bra vannopplegg. Med ny pumpe holder den trykket godt. Varmtvannsbrederen går dessverre ikke på landstrøm, så jeg må kjøre motoren for å få varmtvann. På badet, som er stort for å være på en båt fra den tiden, har jeg dusj. Den har jeg ikke brukt. Høyden under taket er begrenset, og jeg har vært redd for elektronikken. Instrumentene er på vei bort, og det vil løse et problem. Og så har jeg dusj på hekken med både varmt og kaldt vann.

På Steilene møtte vi søsterbåten Bamm Bamm. TwoStarene bler små i forhold til Dufour 375 som ligger mellom våre båter.