Båtbok for poden

Båtbok for poden

«Barnas båtbok» gir grunnleggende opplæring i sjømannskap, navigasjon, sjøveisregler og ferdsel ved vannet.

Publisert Sist oppdatert

Boken er som navnet tilsier beregnet på barn, men kan også gi nyttige basiskunnskaper til voksne som debuterer på sjøen.

Den er inndelt i 14 kapitler, hvor blant annet sjøvettreglene, sjømannskap, tau og knuter, sikkerhet om bord, båtutstyr og bruk av redningsvester er blant temaene.

For de minste barna gir bokens første kapittel en introduksjon til sjøen og vannets gleder og muligheter som lekeplass, men tar samtidig for seg farene som ved å opptre hensynsløst i forbindelse med strandlek og båtbruk. Kapittelet om sjøvettreglene passer til barn fra syv-åtte år og oppover.

Kapittelet om forskjellige typer vester er like aktuelt for voksne som for barn. Ferske båtfolk er ikke nødvendigvis klar over at en god del av alle vestene på markedet ikke er like trygge. Er du usikker på hva slags vest du skal kjøpe til deg selv og poden, kan det derfor være lurt å ta en nærmere titt på dette kapittelet.

De litt eldre barna kan utfordre seg selv med kapittelet om kartsymboler og sjømerker, samt grunnleggende kunnskap om om hvordan man navigerer på sjøen.

Boken gir grunnleggende informasjon om hva de forskjellige stakene, fargene og tegnene på sjøkartet betyr, og hvordan du kjenner dem igjen på sjøen.

 

«Barnas båtbok» egner seg også godt som oppslagsbok med fast plass i båten eller på hytta, og kan tas fram i konkrete situasjoner som dukker opp i løpet av båt- eller strandferien. Store fargerike tegninger, enkle forklaringer og fotografier lånt fra Tomm Murstad sjøleir gjør boken lettleselig og aktuell for de minste matrosene om bord.

Utgiver: Blinke forlag AS

Pris: Kr 249,-

Boken kan kjøpes i vår nettbutikk