-Håper å seile «Britannia» i sommer

Det er fortsatt mye å gjøre før den berømte, russiskbygde kopien av «Britannia» er seilklar, men eieren Sigurd Coates håper å få båten under seil i sommer.

Publisert Sist oppdatert

«Britannia» ved ankomsten til Son 5. 8. 2009.   Foto: Henrich Nissen-Lie

Det går rykter om at «Britannia» skal selges og at eieren Sigurd Coates gir opp sitt livs båtprosjekt.  – Nei, jeg gir ikke opp! forsikrer Coates. – Det har riktignok vært mye mer å gjøre etter at vi fikk båten ut fra verftet i Arkangels enn vi hadde trodd.  Men etter påske skal båten rigges med en mast som nå er gjort lettere og mer elegant. Og håpet er naturligvis å få båten seilklar i sommer, forteller han.  Men etter alle skuffelsene og problemene han har hatt med dette prosjektet, tør han ikke lenger å si noe sikkert om når alt er klart.

Ryktene om salg har trolig sammenheng med at eierskapet til båten er overført ved et «internt salg», forteller Coates. Han bekrefter at det også har vært på tale å få med eksterne medeiere.

Det planlegges en ny, internasjonal regatta i Norge i 2014, som en oppfølger til den berømte jubileumsseilasen her i 1914. Da håper initiativtagerne å få med flere av de store J-båtene og andre av båtene som i sin tid konkurrerte med de britiske kongene i «Britannia». – Der skal selvsagt «Britannia» være med! forsikrer en stadig optimistisk Sigurd Coates.