Troels Lykke fra Minbaad.dk har testet Sportsmodellen i Italia.
Bavarias nye regattabåt prøveseilt

Bavarias nye regattabåt prøveseilt

Troels Lykke fra danske minbaad.dk har seilt sportmodellen mot standarutgaven.

Publisert Sist oppdatert

På messen i Barcelona ble Bavaria Cruiser 40 Sport vist for første gang. Båten som kan bevise at Farr har gitt turseilerne et løft. Sportmodellen har akkurat det samme skroget som Bavaria 40 Cruiser, men har en dypere kjøl, racingrigg og er 850 kilo lettere.

– Bavaria 40 cruiser sport er en prisbillig båt som seiler godt med et stabilt skrog, dyp kjøl og høy mast, forteller Troels Lykke, fra minbaad.dk,  som har testet sportsutgaven mot standard båt.

Seilas testet standardversjonen i august 2010. Se film fra testen her.

Ingen til Norge så langt

Jan Petter Meringdal i Lunde Båt har ikke merket noen stor etterspørsel etter Sportsutgaven, og har ikke solgt en eneste båt i denne utgaven så langt. Lunde Båt har heller ikke bestilt noen båt, slik at det er liten sannsynlighet for at vi får se Bavarias nye regattabåt på startstreken i Norge til sommeren.

Ville valgt Sport

Troels Lykke i Minbaad.dk har testet Sportutgaven mot standard båt i Italia for noen uker siden. Han er ikke i tvil, og ville valgt den sporty utgaven om han kunne velge.

I tre sekundmeters vind var Sporten nær en knop raskere enn standard cruiser, forteller Lykke til Seilas. I forhold til Bavaria 40 Cruiser er Sport-utgaven en mye mer levende båt, men en hurtigere akselerasjon. Båten er langt fra en X-35 One Design, men er godt egnet for regattaseiling også. Den vil nok få et gunstig måletall også, forteller Lykke.

Ja takk begge deler

Som standard båt koster sportsmodellen 1.260.000 noe som er 145.000 mer en standard båt. Da år du en båt med et bedre styresystem, høyere mast, dypere kjøl, seilinstrumenter og fullt dekksutstyr for regattaseiling. Men Sports utgaven mangler ekstra bad i forpiggen, og har heller ikke den store lemmen på hekken som kan brukes som badeplattform. Seil er heller ikke inkludert i sporstutgaven, neo som gjerne vil koste over 100.000,-

Men man kan få Sport levert med lemmen på hekken, cockpitbord, benk i salong og det ekstra badet for bare 20.750 ekstra. Men da blir også båten en del tyngre.

Du finner mer info om Bavaria 40 Sport på minbaad.dk