C-map kommer iførste omgang for iPad og iPhone, men vil senere også komme for Android.
Simone Ducci

C-Map på iPad

 Kartprodusenten gjør som Navionics. Applikasjonen blir lansert i april, men vi har alt testet den på Sjøen for Alle.

Publisert Sist oppdatert

Navionics har hatt stor sukses med sin App for mobile enheter. De har surfet på iPhone suksessen, og har nå også utviklet navigasjonstenesten for Android-telefoner og nå nylig, også Nokia.

Konkurrenten følger

I markedet for digitale sjøkart er det C-map og Navionics som dominerer. For å kunne matche tjenestene til Navionics vil derfor C-map også tilby navigasjon for mobile enheter.

– Appen blir labsert først for iPhone og iPad, men Android vil komme senere, forteller Simone Ducci på Sjøen for Alle. Programmet han viser er ikke helt klart for lansering.

Samme funksjoner

Det er tydlig å se at C-map har sett på Navionics. Funksjonene er nesten helt like. Synd de ikke har snakket med brukerne av Navionics for å høre hva de savner, eller hva de kunne gjøre bedre, for det er ikke mange grep som skal til for at man kunne blitt bedre enn Navionics. Å kjøre skjermbildet i nattmodus, eller å kunne vise frem navigsjonsdatene tydeligere frem, som fart, kurs og ETA i egen ramme. Hadde C-map heller kopiert iSailor, ville dette ha vært et spennende produkt. Problemet med iSailor er at det baserer seg på kart som ikke dekker Europa.

Rotete bilde

Jeg ble ikke helt imponert over hva jeg så på messen. C-map virker mer rotete enn Navionics. Typografien er stor, og ikke særlig elegant. Kompasset i bunn er en OK ide, men det tar for mye plass.

Du setter ut waypoints på samme måte som på Navionics, men jeg klarte ikke i ettertid å justere disse i ettertid. Mår man zoomer i kartet kan man også snu det. Det er irriterende.

Selve skjermoppdateringen virket rask, kanskje raskere enn på Navionics. Hvordan det blir i ferdig versjon er umulig å si, men jeg håper det blir bedre.

Samme pris

Selve programmet vil være gratis på AppStore, men man må betale for kartet. Kartinndelingen vil være at man kjøper kart for hele Norge, eller et Skandinavia-kart hvor kartdekningen starter ved Egersund. Ett kartområde vil koste 29 euro.