Fjord Sailing viser frem åtte seilbåter og tre motorbåter. Splitter nye Hanse 445 er på plass, men den kan ikke leveres før til høsten.
Forpiggen på Bavaria 36 er enorm.
Bavaria leveres nå med Garmin-elektronikk.
Lunde båt har utstilt syv modeller i Leangbukta
Sun Odyssey 36i levers med to eller tre lugarer. De fleste velger to, forteller Heitmann.
Drivisen ligger tett i Drøbaksund utenfor lokalene til Heitmann.
First 30 er kanskje det største trekkplasteet til Son.
Oceanis 37 selges med iPad.Den koster 1.114.000 levert på vannet i Kiel
Dufour 375 er den mest voluminøse, og er som en 40-foter under dekk. Den er også den dyreste i klassen. Du får den seilklar for 1,5 millioner.
Delphia 37.3 får du seilklar på vannet for 1,050.000,-
Ingen tegn til vår når Seilas besøkte Son på fredag.
Raymond-Igesund-og-Dag Magnus Sørensen har solgt alle de utstilte båtene, bortsett fra Hanse 400.
Peter Antonsen er meget fornøyd med markedet. Her i Delphia 37.3 med nytt interiør.
Lunde Båt satser på at Bavaria 36 skal bli en stor suksess. I leangbukta er både to og tre lugarsversjon utstilt. Båten er også å se på Lillestrøm.
Ser du etter en båt i 36-37 fots sørrelsen, så er Sun Odyssey 36i billigste, men forskjellen er marginalt.

Gode tilbud på utstillingene

Det er båter å få kjøpt til messetilbudpris, og båten kan bli levert får sommeren, men du må bestemme deg raskt. Seilas har vært i Son, Drøbak og Leangbukta for å sjekket priser.

Publisert Sist oppdatert

www.batguiden.no/wip4/product.eplStore bildet: Peter Heitmann er mest gavemild i år, og slår av nesten 160.000 for båtsugne messebesøkere i Drøbak.

Det er utstillingstid. På Lillestrøm finner du bare tre seilbåter, men tar du kjøreturen rundt i Akershus kan du se over 40 seilbåter utstilt inne i Leangbukta, Nesset, Drøbak og Son. Alle steder følger Sjøen for Alle åpningstider, men her er det gratis inngang, og gratis parkering.

Båter å få kjøpt

Seilbåtselgerne mener at Sjøen for Alle er for sent på året for at det skal være interessant økonomisk. Messen er for nærme ferien, slik at verftene ikke klarer å levere er det blitt hevdet, men det er ikke tilfelle fikk vi erfare etter en runde i distriktet. Det er særlig båter under 40 fot som kan levers, men ikke mange, og leveringen kan bli i juni eller i juli.

– Lunde båt har bestilt flere Bavaria 32 og 36 som vi kan ha en kjapp levering på. De andre modellene kan levers i slutten av mai, men da må man bestille kjapt, forteller Astrid Mannermaa i Lunde Båt

Bevegelse i markedet

I år er hele utstillingen solgt, og det er deiling, forteller Peter Antonsen i Blue Peter som selger Dufour og Delpia. Vi har hatt det tøft, men etter nyttår har det vært gøy å være i bransjen, forteller han. Vi selger en båt i uka. Så langt har 60 prosent vært Dufour, og 40 prosent Delphia. Det er særlig Dufour 405 og 375 som det er bra etterspørsel etter. Disse modellene har vi også holdt av noen på verftet, slik at vi kan levere, forteller Antonsen.

Gode tilbud

Alle steder har rabatter å gi til kjøpere. De fleste gir tilbud på utstyr. Gledelig var det også å se at båtene var utstilt med priser levert seilklare på vannet, ikke levert på verft, slik det ofte er i annonsene. Mange båter er priset lever i Kiel, men Bavaria leverer i Danmark, og Hanse i Greifswald.

Billigst i Drøbak

Vi tok runden rundt for å finne den billigste 36 til 37-foteren. Båter i denne størrelsen er svært populære i Norge, og dette segmentet er også veldig prissensitivt.

Det er ikke mange kronene som skiller de billigste båtene, så hva som er det beste kjøpet står i detaljene. Sun Odyssey 36i selger Heitmann i Drøbak for 1.039.000,-, seilklar, levert på vannet. Da følger det med varmeapparat og sprayhood også. Messetilbud har en verdi på 157.000,-. Basisprisen på Sun Odyssey 36i er 975.000 levert verft.

Bavaria 36 med to lugarer koster 840.000,- levert verft. Levert seilklar i Danmark er 1.049.997,-. Messe tilbudet er gratis sprayhood og ankerpakke inkludert ankervinsj. Tre kroner mer koster Delphia 37.3 levert på vannet i Polen.

Gratis iPad

Morten herregården i Normar har orginalt ekstrautstyr med i lokkepakken. Beneteau gir med en iPad fra Apple i en spesiell serie Oceanis. Oceanis 37 har en basispris på 999.000, men selges under messeperioden for 1.114.000 levert på vannet i Kiel. Med i pakken er sprayhood, anker og utstyrspakker. Besparelsen er på 119.360 kroner.

Hanse 375 har en basis pris på 981.950,-. Den kan du få for 1,2 millioner levert på vannet. Messetilbudet fra Hanse er gratis varmeapparat og 50 prosent avslag på cruisingpakke.

Dufour 375 er den dyreste båten i klassen, men er også den største. Listeprisen på denne er 1.323.050 kroner. På messa kan du kjøpe den levert på vannet i Kiel godt utstyrt for 1,25 millioner. Messerabatten er på 48.000,-.

Flere båt-og utstyrsnyheter finner du på www.batguiden.no - landets største båtmesse på internett!

Morten Herregården venter storinnrykk til Seilmessen i Son.