Sun Odyssey 439
Bavaria 36 Cruiser
HP 1030 ankom messen torsdag.

En overraskelse på Lillestrøm

På programmet er det kun Bavaria og Jeanneau som er utstilt med hver sin seilbåt. Rett bak står det en sprekere fra Sverige.

Publisert Sist oppdatert

To seilbåter: Eivind Westby stiller ut både HP 1030 og CB 66 Racer.

Seilbåtene har sviktet Sjøen for Alle, og det er lenge siden det var så få komersielle utstilte seilbåter under tak. Heldigvis har Norboat, som arrangerer messen, sett signalet, og har etablert et egen område for seil.

Egne messer

Det er flere grunner til at seilbåtutstillerne har vent Lillestrøm ryggen. De store aktørene som Bavaria, Hanse, Beneteau og Jeanneau har etablerte faste utstillinger i egne lokaler. Det blir dyrt og tidkrevende å holde to parallelle utstilinger på en årstid hvor det er for sent å bestille båt før sesongen.

Spennende båter på plass

Lunde Båt med Bavaria og Heitmann med Jeanneau har valgt allikevel å stille hver sin båt på Lillestrøm,. Begge med splitter nye modeller. Bavaria 36 Cruiser selges med to eller tre lugarer og kan bli årets bestselger fra verftet. Jeanneau viser den nye 43-foteren som minner svært mye om Sun Odyssey 409 som ble kåret til Årets båt i Europa under messen i Dusseldorf i januar.

Overraskelsen

Eivind Westby stiller ut HP 1030. Det var lenge usikkert om båten ble ferdig til messen, og det ble den nesten. Båten ble kjørt opp natt til torsdag og i natt ble de siste monteringer gjort. Den raske 34-foteren koster 999.000 inkludert seil, forteller Westby., og vil da være rimelig komplett. Det man må legge til er spinnakerutstyr og autoplot og varmeaparat. Den utstilte båten skal leveres til en norsk kunde. Den er utstyrt med el-motor. Prisen for el-motor er lik som diesel.

Flere båt-og utstyrsnyheter finner du på www.batguiden.no - landets største båtmesse på internett.