Søk i arkivet

Båten i bakket tilstand.
Båten i bakket tilstand.
36-fots oppblåsbar trimaran.
36-fots oppblåsbar trimaran.

Over havet i gummibåt

Russere krysser Atlanterhavet i en 11 meter lang oppblåsbar trimaran. De fikk en tøff innseiling mot Cape Town, se video.

Trimaranen «Energy Diet» startet øst for Madagascar og er på vei mot Brasil. Akkurat nå er båten på St. Helena i Atlanterhavet.

Sammenleggbar
Båten er bygget i russland etter råd fra Anatoly Kulik. Den 36-fots lange flerskrogsbåten veier bare 650 kilo, og kan pakkes sammen i pakker. Ingen av disse pakkene veier mer enn 50 kilo, eller er over 3,5 meter lang. Båten består i tre oppblåsbare skrog som er holdt sammen av en ramme av glssfiberrør. Båten er konstruert for å kunne seile på havet under forskjellige forhold. Opprigget er fartøyet 7,6 meter bredt og har en 12 meter høy mast. Om bord er det stormseil og en gennaker. På dekk er det rigget et telt en pyramideramme.Tøff innseiling
Inn mot Hout Bay ved Cape Town fikk båten vist hva den er bygget for. De seilte gjennom enorme brenninger, men klarte seg bra. Se video.

I den andre videoen kan du se at lo sideskrog kolapser, og mannskapet må stive av konstruksjonen.

Du kan følge ekspedisjonen her

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen