MagnetMeter koster 6 kroner, og finner magnetfelt om bord.
iPad har også fått kamera, både foran og bak.

Litt bedre om bord

I går kveld ble iPad 2 lansert. Den har en ny funksjon som gjør den mer egnet i båt.

Publisert Sist oppdatert

Apples nye lesebrett er blitt tynnere og lettere, men skjermen er akkurat lik. Den har også fått en kraftigere prosessor, som skal gjøre den kraftigere, men du kan fremdeles bruke batteriet opp mot 10 timer.

Ekstraskjerm

Det beste ved nyheten er at du kan koble til en ekstra skjerm, og at denne kan vise inneholdet i ekte HD oppløsning, høyere enn iPaden. Det gjør at du kan bruke iPaden som en filmavspiller til TVen om bord, eller du kan koble opp en repeter, slik at du kan se kartet i cockpiten. Tidligere har dette kun fungert ved en trådløs løsning. For å bruke den nye løsningen trenger du en spesialkabel med HDMI utgang i enden.

Gyrskop

iPad har også fått gyroskop, slik iPhone har. Dette er lagt inn for spill, men teknologien gjør at padda kan føle bevegelser i et tredimensjonalt plan, akkurat som sensorene til avanserte autopiloter. Det skulle ikke forundre meg om det dukker opp en App som registrerer båtens bevegelser. iPad har også GPS og kompass innebygget, så det bør gi mange muligheter for utviklerne.

Finn magnetkilder

Om man opplever underlige bevegelser fra autopiloten, så kan det være at noen har flyttet på utstyr om bord, noe som har forstyret autopilotens kompass. Om du ønsker å finne et bra sted å montere kompasset om bord, eller å sjekke båten for ukjente magnetfelt, så finnes det en App til 6 kroner for det. Den heter MagnetMeter, og kan lastes ned fra AppStore.