«Carmen» blir flaggskip på nytt

«Carmen» er igjen i Klassisk Treseiler Klubb (KTK) sin eie etter å ha fått støtte fra et forsikringsselskap.@font-face { font-family: "Times";}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 14pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; } Takket være støtte fra Atlantica er båten igjen i KTKs eie

Publisert Sist oppdatert

OVER: «Carmen›s redningsmenn samlet i cockpiten på Sollerudstranda Kystkultursenter 15. februar, fra venstre Peter Ennals, Christian Gude, Jan Helge Grimseid, leder i Atlantica Båtforsikring og Odd Syse. (Foto: H. Nissen-Lie)

8-meteren «Carmen» som vant den første Færderseilasen i 1947, har vært Klassisk Treseiler Klubbs flaggskip siden 1997. Men formelt var båten eiet av Sollerudstranda Kystkultursenter.

Oslo kommune vil ikke lenger drive båtbyggerskolen på Sollerud Kystkultursenter. Senteret skal derfor nedlegges og som en følge av det skulle den kjente Anker & Jensen 8-meteren «Carmen» selges. Det var Peter Ennals som i sin tid oppdaget båten som vrak og tok initiativet til å totalrestaurere den. Han var også lærer ved skolen på Sollerudstranda og fikk det gamle kloakkrenseanlegget bygget om til båtbyggerskole. Han fikk også med mange sponsorer, deriblant Seilas, som gjorde det mulig å få den gamle 8-meteren seilklar igjen. «Carmen» ble ferdig til Færderseilasens store 50-årsjubileum i 1997. 

De siste 13 årene har «Carmen» vært seilt av elever ved båtbyggerskolen og medlemmer i Klassisk Treseiler Klubb. KTKs medlemmer har betraktet båten som klubbens eiendom.

Men dette har ikke  vært formelt i orden. Derfor sto KTK nå i fare for å miste sitt kjære flaggskip. Etter lange forhandlinger er det imidlertid lykkes klubben å beholde båten. Dette ble gjort kjent på KTKs årsmøte 15. februar. Da kunne formannen, Christian Gude, styremedlem Odd Syse og «Carmen»s redningsmann, Peter Ennals, fortelle at forsikringsselskapet Atlantica hadde betalt «løsesummen» som gjorde at Kystkultursenteret overlot hele eierskapet til foreningen.

Atlantica vil også støtte arbeidet med å sette båten i stand til deltagelse ved sommerens World Cup-seilaser i Tyskland. Det arbeides nå aktivt for å stille ut «Carmen» på årets Sjøen for alle-messe.