Digitalkamera er en del av min verktøykasse. Det er f.eks enklere å se om det er vann i dieselfilteret ved å ta bilde av det enn å se direkte. Den nye Pentaxen er enda bedre egnet for slik jobb.
Pentax Optio WG-1 GPS

Praktisk kamera for båten

Pentax nye vanntette har unike funksjoner som kan være nyttige.

Publisert Sist oppdatert

Det er mange produsenter av vanntette små kameraer. Men få har like lang erfaring som Pentax som var tidlig på markedet med et slikt kamera. Seilasredaksjonen har hatt mange vanntette digitalkameraer opp gjennom årene, og mange har ikke tålt vårt tøffe bruk, men det har våre Pentax-kameraer.

Innebygget GPS

Kamera med GPS er det nye. GPSen er ikke for navigasjon, men for etterbruk av motivene. Med informasjon i bildefilen om hvor bildet er blitt tatt kan man søke frem bilder fra visse områder, eller man kan linke fotoalbumet mot båtens loggbok. Kanskje du en vakker dag kan laste opp dine egne bilder på plotteren, slik at du kan vise dine egne havnebilder på skjermen.

For mekking

Digitalkamera er en del av verktøyet om bord i min båt. Et lite kamera kan gjøre at jeg kan se på steder hvor mitt hode ikke kommer til. Jeg har funnet ut at det er enklere å ta bilde av dieselfilteret og inspisere bildet, enn filteret direkte.

Pentax Optio WG-1 GPS har en unik funksjon for slikt bruk. Rundt linsen er det noen små LED-lys for macrofotografering. Det gjør at du får gode bilder ned i trange og mørke rom om bord. Du kan fotografere helt inn mot 1 cm fra linsen.

Film i HD

Ellers har kameraet det meste av det moderne kameraer har i dag. Video i HD og en stor skjerm. Linsen er også fornuftig for fotografering om bord. Da er det gjerne bra med en god vindvinkel. Dette kamera har en vidvinkellinse tilsvarende 28 med mer på et gammeldags speilrefleks. Du kan også zoome inn til en tilsvarende 140 med mer linse. Vår erfaring er at du sjeldent får gode bilder med telelinsefunksjon.

Solid

Pentax Optio WG-1 GPS er vanntett ned til 10 meter, og tåler et fall fra 1,5 meter. Den tåler også et trykk opptil 100 kg. Du kan kjøpe kamera med og uten GPS. Prisen er på 2295,- og kr 2995,- i følge akam.no