Båten har to kterlugarer.
Du finner også en stor skjerm i kartbordet.
Alle knapper er gjemt bak dører i kartbordet.
Fra forpiggen
Regattabåt med tapet og fliser
Salong med to store skjermer og avansert LED-belysning. Båten er relativt smal, og med lang cockpit kan innredningen sammenlignes med en 40-foter.
To store plottere gjemt under plexiglass i enden av cockpitbenken.
lang cockpit
T-Kjøl med superprofil
Regattabåt med tapet og fliser

Regattabåt med tapet og fliser

Finn Flyer 42 er ikke som andre raske seilbåter.  Vi fant fem store skjermer, tapet på skottet og fliser på badet.

Publisert Sist oppdatert

Finn Flyer hr nå en serie på fire svært potente båter. I Dusseldorf hadde det finske verftet utstilt to modeller. 36-foteren som var testet i Seilas 9-2010 under stortest av 37-fotere og verftets nyhet på 42 fot.

IT gründer

Den utstilte båten er laget for en ung svensk IT-gründer som vil bruke båten både til racing, samt kunde seiling. Han har ønsket et oppsiktsvekkende båt, og det har han fått. Spesielt hovedskottet er i øyen fallende med psykedelisk tapet. Men dette er kanskje en ny trend. Også Varianta 44 har et artig motiv på hovedskottet.

Fem skjermer

Båten er tilpasset avansert navigasjon. Nedsenket i salongbenkene er det en stor Geonav-plotter på hver side. Også på hovedskottet henger det to store skjermer, samt en i kartbordet.

Avansert bygget

Finn Flyer er bygget av et lite verft som har bygget mye for Baltic. Skroget blir vakuumstøpt og strengt kvalitetssjekket. Verftet bruker ikke gelcoat, fordi uten kan de se om det er luftbobler eller svakheter i støpen, noe andre produsenter ikke kan gjøre. Alle skott er bygget i sandwich med lett skum i midten. Flisene på badet er juks, og er kun et superlett og sterkt laminat.

Test kommer

Seilas var over å seilte båten i november i Stockholmsskjærgården. Båten ble seilt mot avanserte Aspect 40. Testen kommer til våren i Seilas.