Kompakt turseiler

Sirius har klart å få svært mye inn i et skrog på 31 fot. Vi har sette på Sirius 310. Se video.

Publisert Sist oppdatert

Sirius er et lite verft nord i Tyskland som lager kundetilpassede turseilere med dekkshus, ypperlig for norske forhold. Sirius 310 kan leveres med 16 innredningsalternativer, ulike overbygg og en mengde kjøltyper. England er nå det største markedet og de setter pris på doble kjøler, eller opptrekkjøl. Det er intet problem for det lille verftet.

Lillesøster

Sirius 310 bygger videre på verftets tidligere 32-foter, samt linjer fra 35-foteren som ble presentert på Boot i 2010. 35-foteren var også nominert til Årets Båt i luksusklassen, i klassen hvor Xc 38 fra X-yachts gikk av med seieren. 31-foteren utstilt i Dusseldorf har veldig mange av de samme smarte løsningene som båten Seilas testet i forbindelse med Årets Båt i september. 31-foteren har også to lugarer og en salong med sittehøyde på samme plan som cockpiten.

Ny trend

Når jeg snakket med folket i Beneteau om den nye Sens-serien, så mente de at konseptet ikke vil fungere på båter under 40-fot. Sirius er et bevis på at det fungerer. Som Sense 43 har Sirius to flotte lugarer, mye stueplass og en velutstyrt bysse. OK det er mye trangere i Sirius, men Sense og Sirius deler mange av ideene.

Ingen billigbåt

Spesialtilpasninger koster. Sirius 310 starter på 145 000 euro, eller ca 1,5 millioner norske kroner inkludert moms. Det er mye for en 31-foter, spesielt med tanke på at på denne båten vil nok kjøperen legge inn mye ekstrautstyr. Men båten er unik når det gjelder plass. Seiler den som 35-foteren, så er det snakk om en meget velseilende motorseiler.

Alle kriker og kroger er utnyttet til stueplass. Det er viktig når skroget kun er 31-fot.
Flott eierlugare. Slik køye er det sjeldent man ser i en båt på 31-fot.
Badet har dør inn fra forpiggen og eierlugaren under salongen.
Kompakt turseiler
Hyggelig forpigg
Ikke noe prpblem med stueplass heller.
Nok med skuffer. Slik skal det være
Byssa sett forfra
Fantastisk flott bysse for å være i en 31-foter.
Det tekniske opplegget holder høy standard.
Cockpiten kan holdes fri for tau
Stor åpning inn mot salongen.
Den utstilte båten hadde forstag og kutterstag på rull.
Benkene i cockpiten er på samme nivå som salongen.
Båten har skinne for selvslående fokk
Sirius er moderne i formspråket. 35-foteren seilte overraskende bra. Tipper 31-foteren er rimelig god seilbåt også.