Nytt seilbrett fra Neil Pryde

RS:One er et innstegsbrett for OL-klassen RS:X

Publisert Sist oppdatert

Akkurat nå som Bic 293 begynner å få fotfeste som en klasse for unge windsurfere kommer Neil Pryde og lanserer en konkurrent. Neil Pryde er egenlig en seilmaker som har vært i seilbrettbransjen siden 70-tallet, men vant konkurransen om det nye OL-brettet før OL i Kina i 2008. Deres brett, RS:X er et hybrid brett som fungerer både i lett og mye vind. RS:One bygger på samme ideer, men er bygget billigere, og er beregnet for lettere seilere.

Fra Kona

RS:One er tegnet av Patrice Belbeoch. Han var i verdenseliten på 90-tallet og har sisden utviklet seilbrett. Belbeoch er mannen bak Kona-brettene. Brett som har en spesiell konstruksjon som gjør dem raske både i mye og lite vind. Kona har også blitt en stor klasse for amatører hvor seilerne bruker ulike seilstørrelser avhengig av deres vekt.

I forhold til Kona og brettene på 80-tallet blir RS:One relativt kort og bredt, men en stor kjøl skal gi gode lettvindsegenskaper. Brettet får et seil på 7,8 kvm med mye kraft. Seilet har et snitt som gjør at kraften tvistes ut i mye vind.

Fakta

Volum 209 liter

Lengde 300 cm

Bredde 79,5 cm

Vekt 14 kilo

Kjøl 63 cm

Finne 48 cm

Seil 7,8 kvm

Materiale AST

Du finner mer informasjon om brettet her.

Nytt seilbrett fra Neil Pryde
Nytt seilbrett fra Neil Pryde