Største seilbåt på Boot

Hallberg Rassy 64 er største seilbåt på «Boot»-messen. Se film her.

Publisert Sist oppdatert

Düsseldorf, Tyskland

Seilas treffer en oppglødd Magnus Rassy om bord i det nye flaggskipet fra Hallberg Rassy. «Boot»-messen har nettopp stengt dørene. Det  har vært kø av skuelystne til messens største seilbåt flere dager i strekk.

Når Seilas starter filmingen er det kun et russisk ektepar igjen, som åpenbart er interesserte i å kjøpe båten, som har en startpris før avgifter på 2.070.000 euro (16,6 millioner kroner). I praksis må du ut med 20 millioner kroner, men da får du også en langturseiler som de fleste bare kan drømme om. I den nye 64-foteren finner du all komfort du er vant med fra landjorden, og kanskje litt til.

Innredning

Båten følger tidens trend med åpnere og lysere løsninger. Under det lyse doghouset finner vi vinduer  i skutesiden i salongen, slik at man får flott utsikt fra middagsbordet. Her også en nedfellbar 40 tommers TV i sofaryggen.

Akterover har båten en gedigen bysse i langsgående retning på babord side. Her er hele seks kjøleskap og frysere i et stilig og oversiktlig skuffsystem. Oppvaskmaskin er en selvfølge. Akterut er rederlugaren med arbeidspult og et bad med dusj og vaskerom med vaskemaskin og tørketrommel. Du finner også en egen karthylle med plass til sjøkart fra alle verdens hjørner.

Det er tre bad i båten, og den kan om ønskelig leveres med fire bad. Foran salongen er det en lugar med dobbeltkøye, videre forover en kabin med to køyesenger og helt forut forpigg med bad. Man kan velge mellom innredning i teak eller mahogni.

Motorrom

Motorrommet er som maskinrommet på et skip med plass til generatorer, pumper og watermaker i tillegg til Volvo-dieselen på 280 hestekrefter. Dieseltanken er på 1800 liter og vanntanken på 1300 liter, fordi alle ifølge Rassy også velger water maker på en slik båt. 


Milsluker
Båten har sentercockpit og et stort akterdekk. Hekken kan åpnes, og det felles ned en gedigen badeplattform. Inne i hekken er det rom til en RIB. Foran cockpiten er et lavt dog house og videre forover et flush teakdekk med alle luker nedfelt i dekket.

Se film (teksten fortsetter under filmen):

Milsluker

Båten er kutterrigget med nedfelte beslag og tromler. Storseilet rulles inn i masten, som er spesialutviklet for HR 63 fra Seldén. Seldén har også spesialutviklet en storseilshaling inne i bommen, slik at det ikke ligger tauverk i cockpiten. All trimming av stående og løpende rigg skjer hydraulisk fra trykknapper i cockpiten.

Før sjøsetting veier båten 36 tonn, men den er konstruert for å seile med 40-42 tonn deplasement med fullt utstyr og mannskap. Prisen er fra 2070.000 euro uten merverdiavgift.

– Ifølge beregningene skal båten gjøre 11,5 knop på slør (110 grader) i 12,5 sekundmeter vind. Dette blir altså en milsluker, hevder Rassy.  Den nye generasjonen Hallberg-Rassy signert German Frers er velseilende og komfortable båter med raske skrog. 



Halingen til storseilskjøtet er inne i bommen
Flush dekk fra hekk til baug
Stor forpigg
Køyesenger mellom salong og forpigg
Flott leider ned i båten
Badet med dør fra rederlugaren
Byssa byr på god plass og mange skap
Reale lenestoler i salongen
Mannskapslugarene holder også mål
Rederlugaren akter er rene suiten
Kartbord med bibliotek
Eget vinskap hører med
Enorm salong med nedfellbar flatskjerm
Jollegarasje og stuverom i hekken
Hallberg Rassy har stor stand i Düsseldorf
Dekket er gedigent
Cockpiten er romslig og oversiktlig
Magnus Rassy forteller om sitt nye flaggskip