Phobos 24 gir jollefølelse. Fra prøveseilingen i høst.
Phobos 24 i høst.
Phobos 24 under dekk.
Plantegning for den nye Phobos 25.

Spretne turbåter for minifamilien

Phobos 24 har alt du trenger for å reise på seilferie langs kysten. Snart kommer storesøsteren, Phobos 25, til Norge. Først vises den i Düsseldorf.

Publisert Sist oppdatert

ROMMELIG: Phobos 25 har soveplass til åtte personer.

Støresøsteren til Phobos 24, Phobos 25,vil lanseres i Norge i slutten av februar.

–Den har fire doble køyer, 180 centimeter i ståhøyde og alt er mye større, selv med kun én fot ekstra i lengden, sier importør og daglig leder Gunnar M. Haldorsen i Yachtpartner AS.

Phobos 25, som er lansert i Tyskland som Deltania 26,5 kan sees på stand C 20 i Hall 17 under Düsseldorf-messen fra 22.-30. januar.

Bruker det opprinnelige navnet

– Vi har jobbet litt med verftet som bygger Deltania 25, en båt som er mer eller mindre identisk med Phobos 24, og kommer frem til at vi nå kan tilby båten enda mere velutstyrt enn tidligere, til samme lave pris. Betingelsen er at videre markedsføring gjøres under båtens originale navn: nemlig Phobos. Båten Deltania 25 er velkjent i Tyskland og Nederland, men båten er kjent som Phobos 24 ellers i Europa. For ikke å korte ned på de 25 «føttene» som båten er presentert med, inkluderer vi baugspydet som standard; da blir båten på 24 + 1 fot.

Eksklusiv avtale

I oktober 2010 fikk Yacht Partner AS en avtale med verftet «Dalpol Yachts» som bygger Deltania / Phobos Seilbåter om at vi er eneimportør for båten i Skandinavia.

– Vi tar sikte på å ha utstilling i Moss i vinterhalvåret og satser på å ha båter tilgjengelige for visning i Oslo, Kristiansand og Stavanger/Bergen til våren, sier Haldorsen som regner med å lansere båten i Sverige i løpet av våren og håper å finne en samarbeidspartner der.

Haldorsen er begeistret for båten og glad for avtalen, og håper at mange vil få glede av å oppleve seiling i «Phobos seilbåter« i fremtiden.

Seilas prøveseilte Phobos 24 i høst i Oslofjorden i frisk bris. Båten har fem køyer (inkludert den lengste i salongen), minibysse og eget toalett. Den har stor cocpkit og er midt i blinken for deg som vil han en liten famileseilbåt med «jollefølelse». Les mer om denne og Phobos 25 i papirutgaven av Seilas senere i år.