Norths nye Warp-seil skal gi bedre akselerasjon.
Bics nye Core-serie skal være kvalitetsbrett til en hygelig pris.
I kitesimulatoren kan du føle hvordan det er å seile med drage.
Stand Up Padling er trendsportens svar på langrenn
Prøv deg på wakeboard, men beregn lang ventetid.
På messen i Dusseldorf får du brettutstyr til halv pris.

Mekka for trendsportentusiaster

En stor del av messen i Dusseldorf er rettet mot det ungdommelige båtlivet. Se film

Publisert Sist oppdatert
Dim: 200x201px Description: Notes:

Boot i Dusseldorf er verdens største innendørsmesse med 17 haller stappfulle av gjenstander for båtlivet. Mesen er delt opp i fem temaer; Seilbåter, motorbåter, dykking, fisking og trendsports. Trendsports utgjør to av de 17 hallene og omfatter wakeboard, Stand Up padling, Surfing, Kite og windsurfing.

Boot satser stort på trendsport. De ser verdien av å få yngre mennesker ut på vannet, og gjør en god jobb med å tiltrekke seg nytt publikum.

Ta med badebukse

I en av hallene er det bygget er stor basseng. Der kan publikum prøve seg i det våte element. I fjor var det bygget en wakeboardbane med vinsj som gjorde at man kunne utføre noen svinger, eller hopp før man hadde krysset bassenget. Det var også show med proffe wakeboardkjørere. Videre var det demonstrasjon av SUP, eller Stand Up Padling, som er blitt det store nye. Med SUP står man å padler på et stort surfbrett. Ekstra morsomt blir det om man gjør dette i bølger som bryter, men det skal være gøy på flatt vann også. God morson gir det også. Om wakeboard er sjøens svar på snowboard kan man sammenligne SUP med langrenn.

Billig utstyr

Den andre hallen med trendutstyr er megastor surfbutikk. Produsentene ser ut til å tømme sine lagre av eldre årganger på utstillingen, og fjordårets modeller går ofte til under halv pris. Det virker som om at folk strømmer til fra hele Europa for å skaffe seg noen godbiter til en gunstig pris. Folk kommer i strie strømmer med brett eller seil ut av messehallene.

Også nyheter

Det meste av nyhetene for 2011 er på plass i messehallene. Bic viser en serie seilbrett som skal gi mye for pengene og er beregnet for førstegangskjøpere. Bic Core består av en serie på fire brett i forskjellige størrelser.

North sails kommer med et regattaseil som skal være enda raskere. Den nye Warp-serien skal gi seilerne en høyere akselerasjon, noe som kan være avgjørende i regattaer. Seilet skal rotere raskere etter en jibb, og seileren vil oppnå topp fart raskere.