Cockpiten skal være egnet for shorthandseiling.
J/111 skal være lett å håndtere og mestres med en mannskap på syv.
J/111 under testseiling iEngland i vinter. Båten planer svært lett.

J/111 i Europa

Den raske nyheten fra J/Boats kan du nå se på London Boat Show. Interessen er stor. Se video fra Yachting World test.

Publisert Sist oppdatert

J/111 er utviklet i USA, men nå har den raske en-type båten kommet til England. Det er byggenummer seks som er utstilt på utstilling. Båten har alt vært på vannet i Solent for prøveseiling.

Bygges i Frankrike

Båten skal også bli bygget i Europa og første båt bygget i Frankrike skal stå ferdig i februar. Planen er å bygge 12 båter i Europa frem mot august 2011.

Stor etterspørsel

15 båter er solgt i Europa før noen har fått testet den 36-fos lange regattabåten som også kan brukes til turseiling. 30 båter er solgt i USA, slik at J/Boats nå sitter på 45 ordre før båten har blitt skikkelig markedsført i Europa.

Lave kostnader

Båten skal bli en entype-klasse og ser ut til å lykkes med det. Det vil være restreksjoner på seil, og det vil være lov til kun en profesjonell seiler om bord. Dette for å holde kostnadene nede i klassen. Målet er å stille en flåte i Key West 2012 og et europamesterskap under Cowes Week samme år.

J/111 koster 180.000 euro fra fabrikk uten seil, moms og elektronikk. Det blir ca 1,8 millioner med moms i Norge og over to millioner regattaklar.