Ny 40 foter fra Farr
Ny 40 foter fra Farr

Ny 40 foter fra Farr

Den tidligere så populære Farr 40 klassen er på tilbakegang som entypeklasase. Nå lanserer Bruce Farr etterfølgeren.

Publisert Sist oppdatert

Premier Composite Technologies lanserer den nye FARR 400 unde Dusseldorfmessen, og første båt skal være klar våren 2011. Designer og båtbygger tar i bruk de siste komposittmaterialer og infusjonsteknikker for å skape en ny Grand Prix 40 fots entypebåt. Båten er sattt sammen slik at den kan lastes i en 40 fots flat rack container for rimelig transport.

Den profilerte profsseileren Dee Smith er hyret inn som prosjektansvarlig for båten som skal koste USD 395,000 (NOK 2.361.000)i basispris uten seil og MVA Båtbyggerne som har erfaring fra FARR 40, FARR (Mumm) 30 og Laser SB3’s, lanserer FARR 400 for å bryte nye grenser når det gjelder å utnytte det siste i båtbyggerteknologi for å skape en kompromissløs baneracer. Skroget er tegnet med et kraftfullt forskip som skal øke båten dynamiske løft, mens akterskipet med delvis knukket spant skal redusere motstand og gi eksreme fartsegenskaper unnavind. Dekkslayout er hentet fra erfaringene med GP42 og TP52 klassene.

Båten får et mannskap på´åtte og pedestalvinsjen i cockpit skal foruten å kontrolllere skjøter og liner, også benttes til å løfte kjølen som kan variere mellom et dypgående på 2 og 2.9 meter. Det gir båten maksimalt rettende moment samtidig som man kan seile den i farvann med begrenset dybde.

Mer info her

 

Farr 400 lanseres på Boot 2011 Dusseldorf, 22 - 30.  januar. stand 16A37.