Vanntett GPS antenne anbefaly av GPSNavX koster 70 dollar.
Navionics Appen koster 25 euro og inneholder både program og kart. Programmet fungerer både til PC og Mac.
Appen fra Navionics på iPhone kan nå også kjøres på PC og Mac

Navigasjon på PC er blitt billig

Mac og PC brukere får direkte glede av Apples iPhone suksess.

Publisert Sist oppdatert

På 90-tallet var navigering på PC et attraktivt alternativ til kartplottere. Men prisen på plottere har falt og tatt nesten hele markedet. PC navigasjon har blitt for spesielt interesserte med avanserte behov som vær-ruting. Kopisperrer på kart og kartprogram har gjort utstyret lite tilgengelig for folk flest. Markedet har derfor ikke blitt stort nok for å utvikle programmene, og gi dem en prislapp som gjør de konkurransedyktige med plottere.

Billig og enkelt

I går åpnet Apple egen butikk for «Apps» for Macintosh datamaskiner. Opplegget er en ren kopi av AppStore for iPhone og iPad hvor du kan kjøpe programvare svært billig, noen ganger gratis. Med AppStore for datamaskiner kan du nå også spille Angry Birds osv for en svært lav sum. Apples butikk er svært enkel i bruk, og programvaren er installert på maskinen etter noen få tastetrykk.

319 kroner

Alle rede fra dag en var navigasjonsprogrammet GPSNavX tilgjenglig på AppStore. Du får kjøpt det amerikanske programmet for bare 319 kroner. Kartet bruker rasterkart som er gratis i USA, men dessverre til en pris som ikke lengre er konkurransedyktige. Vi fant kart for området Oslo-Stavanger for 430 dollar etter et raskt søk. Om noen vet om billigere BSB, så legg inn en kommentar.

GPSNavX er et avansert program med muligheter for bla. Laste ned værfiler. Du finner en beskrivelse av funksjonene her.

Du kan også kjøpe kart fraTikinavigators norske nettbutikk.

GPSNavX fungerer også sammen med iAIS ra Digital Yacht. Les mer om produktet her.

Navionics App

Navionics satte en helt ny prisstandard for navigering på sjøen med sin «App» for iPhone. Telefonens lille skjerm gjør at det denne løsningen fungerer bedre som backup system enn et skikkelig alternativ til en plotter. Men med programvaren for iPad som kom i sommer får man et skikkelig alternativ. For 209 kroner får man både kart og program for nesten hele Europa.

Les sak her.

Også for PC og Mac

Navionics har også lansert denne «appen» for PC og Mac. Den kan du laste ned disrekte fra Navionics egen nettside og koster bare 25 euro for kart og program for Skagerrak og kattgat. I tillegg kreves det en GPS som du kan kjøpe med USB-kontakt for under en tusenlapp.

Jeg vil ikke bli overrasket om Navionicsprogramvaren for Mac også snart dukker opp i AppStore. Da blir det enda enklere å handle.

For å handle på AppStore må du ha Mac OS X 10.6.6 installert.

GPSNavX er første båtproduktet på AppStore for Mac som åpnet i går.