Bavaria tilbake med regattabåt

Under messen i Dusseldorf blir det vist en performance-versjon av Bavaria 40.

Publisert Sist oppdatert

Regattabåten fra Bavaria er basert på Bavaria 40 Cruiser med har en rekke forandringer for å seile raskere, og prisen vil fremdeles være lav. Båten blir vist under messen i Dusseldorf i slutten av måneden. Der vil også verftet vise en splitter ny 50-foter. Les mer her.

Bruce Farr

Bavaria kaller nyheten for Cruiser 40 Sport. Verftet mener at båten vil være en ekte racer for sporty og ambisiøse seilere som ønsker plass og komfort. Verftet mener at det ligger et godt potensial i skroget fra Farr. Standardversjonen er optimalisert med hensyn til vekt i følge pressemeldingen.

Ny rigg og kjøl

Cruiser 40 Sport får en høyere rigg med et smalere profil fra Seldén. Bommen vil også være av racing-type. Båten får et hydraulisk akterstagsystem. Båten vil også få en performance kjøl. Det står ingen ting i pressemeldingen om den blir dypere eler tyngre.

Mer utstyr

Videre får båten en omfattende utstyrspakke av dekksutsyr og elektronikk. Dekksutsyret kommer fra Seldén, men ikke vinsjene. Det blir fremdeles Lewmar. Båten blir levert med trådløse instrumenter fra TackTick. Den får spinnakerutstyr, inkludert en karbon spinnakerbom. Båten vil få løygang i cockpit og tyskerskjøte. Båten får også et bedrestyresystem og ratt av kompositt.

For match-race

Den nye Bavariaen vil bli brukt av Match Race Germany. Markus Wieser, en tysk seilerprofil, vil delta i regattaer med den nye Bavariaen.

Bavaria lanserte egene regattabåter med navn Match i første halvdel av 2000. Konstruksjonsfeil på 42-foetens kjøl ga båtene dårlig rykte, og båtene ble tatt ut av produksjon etter noen år. Les mer her.

Gjør som Jeanneau

Jeanneau selger også sine Sun Odyssey i en mer sporty versjon. Jeanneau selger disse med en performance-pakke hvor båtene får en høyere og rigg og bedre dekksutsyr.