Kjølbladet er støpt i glassfiber. Gjennom det går det kraftige stålstag som fester blybulben til skroget.
Nordship bruker en stålramme i bunnen av båten. Her er kjølen festen og rammen tar opp krefter fra riggen.
Innredningen til Nordship 430 DS
43 foteren får mer seg og høyere stabilitet.

Nordship oppgraderer 43-foteren

Det danske verftet forbedrer seilegenskapene.

Publisert Sist oppdatert

Nordship er kjent for sine dekkshusbåter. Verftet er igjennom en fornyelsesprosess hvor inntil nå, kun programmets største båt har beholdt den gamle stilen.

Under messen i Dusseldorf i januar ble Nordship 360 DS lansert. Båten har blitt godt mottatt i markedet, og flere båter er solgt til Norge. Båten er også nominert til Årets Båt og kan vinne klassen for luksuriøse turseilere i januar.

Det er spesielt de gode seilegenskapene som gjør båten unik.

Se film og les mer om Nordship 360 DS her.

T-kjøl og mer duk

Nordship 430 DS vil hente mye av tankegangen fra Nordship 360 ds. Verftet seter på en moderne T-kjøl på Nordship 43DS skroget noe som gjør at stabiliteten øker uten å øke vekten eller dybden på båten. 43-foteren kan derfor bære mer seil. Båten vil få et storseil på 52,6 kvm og en selvslående fokk på 36,3 kvm.

Skegget foran roret vil også bli fjernet, slik at den våte flaten vil bli redusert, og motstanden gjennom vannet minker.

Kjølen har også en spesiell konstruksjon. Bulben er festet til kraftige stålstag som så er festet til skroget. Inne i skroget er det igjen en kraftig stålramme. Selve kjølbladet er et støpt i glassfiber. Dette gir kjølen er suveren finish. Det gjør også at skrogskadene vil bli redusert ved en grunnstøtting. Det er stålstagene og glassfiberbladet i kjølbladet som vil ta opp det meste av kreftene, og dette er lett å skifte.

Panoramautsikt

43-foteren vil også få de samme vinduene som resten av familien på dekkshuset, noe som vil gjøre at båten vil se mer moderne ut. Fra dekkshussalongen vil man ha en 360 graders utsikt. Båten vil få tre lugarer og to store bad. Mellom salongen og akterlugaren er det plass til en liten TV-stue.

Vi snappet opp nyheten på Finn.no. Det er ingen informasjon på Nordships egen nettside om dette prosjektet enda, men i følge annonsen på Finn skal den første båten være solgt, og at det er mulig å levere to båter til før 2011. Båten koster 4.346.000,-, men vil være godt utstyrt.

Seilas besøkte Nordship-verftet i mai. Da ble det bygget 36-fotere.