Slik tenker Jeanneau at båten tar seg ut på vannet
Vinsjer som går begge veier ved roret
Sittegruppe med lite kartbord på babord side av aalongen
Utstilt båt med tre lugarer og sminkebord
Sun Odyssey 439 med fire lugarer
To akterkabiner
Dinette salong på styrbord side
Stor forpigg med sminkebord
Stor bysse og salong
Lassi Hellmann importerer Jeanneau til Finland

Ny Jeanneau for Norden

Nye Jeanneau Sun Odyssey 439 er utstyrt med selvslående fokk og sminkebord i forpiggen.

Publisert Sist oppdatert

Paris, Frankrike

Med nye Sun Odyssey 439 har det franske storverftet Jeanneau lansert en helt moderne turseiler med masse komfort for basispris uten merverdiavgift på 145.000 euro (snaue 1,2 millioner kroner) fra verft.

Jeanneau Sun Odyssey 439 har bredt akterskip med knekkspant, en lys og moderne innredning og en rigg og cockpit som gjør båten enkel å håndtere for seilSeilas var en tur om bord i nye Jeanneau Sun Odyssey 439, som hadde verdenspremiere på Paris-utstillingen før jul. Der traff vi den finske importøren Lassi Hellmann, som var full av optimisme på vei inn i det nye året.

–    Dette er en båt for nordiske forhold. Du får den med selvslående fokk og tyskerskjøte og vinsjer som går begge veier, sa Hellmann til Seilas. Han kunne fortelle at båtmarkedet i Finland er på vei oppover mot normalen, og at Jeanneau i Finland står for ca 20 prosent av seilbåtsalget.

Seilas fikk et positivt førsteinntrykk av verdensnyheten på Paris-utstillingen. Den brede cockpiten, med to ratt, virket åpen og ryddig. Alle skjøter og liner blir ført i kanaler akterover mot rormannen, som kontrollerer motor, instrumenter og vinsjer fra førerplassen. Det er god oversikt forover over den lave hytta over salongen.

Under dekk er det to akterkabiner, en stor bysse på styrbord når du kommer ned fra cockpit, bad på babord og deretter salong på styrbord med sittegruppe på babord. Videre forover er det bad på styrbord. Båten kan fåes med stor forpigg med sminkebord eller man velge en liten lugar i stedet for sminkebord. Ifølge den svenske importøren kan kjøper velge mellom grå, hvite, beige, espresso eller knallrøde puter i innredningen.

Sun Odyssey 439 er utstyrt med en 54 hk Yanmar med seilbåtdrev. Pris for utstilt båt inklusive fransk merverdiavgift fikk Seilas opplyst til 252.960 euro (ca 2 millioner kroner).  Ifølge brosjyren er Sun Odyssey 439  en rask og velseilende båt, for den erfarne seiler som også ønsker komfort og enkel håndtering.