Corsair 750 Dash.
Saffier 23
Stem på Årets båt

Stem på Årets båt

24. januar blir Årets Båt vinneren annonsert. Vi vil at du skal stemme på hvilken båt du mener er best.

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: M34 under testen i Barcelona i november.

Årets Båt prisen deles ut i fire klasser; Familieturseilere, Luksuriøse turseiler, Skarpseilere og Spesielle seilbåter.

Du finner en liste over de nominerte seilbåtene her.

I januar

Prisen som deles ut hvert år under båtutstillingen i Dusseldorf. Prisen blir gitt av journalister fra ledene seilbåtblader i Europa hvor Seilas er en av dem. Utvelgelsen starter i juni hvor journalistene foreslår båter. I år var det over 60 nyheter på listen. Ut av disse nominerte vi 20 båter i fire klasser. Disse båtene ble testet i Nederland og Spania i høst. Dessverre var det to båter som ikke klarte å stille med båter for testing, og disse ble dermed slettet. Også en båt brakk masten, slik at kun noen få fikk testet Comet 26.

Spesiell klasse

Klassen for spesielle båter havner nyhetene som havner litt utenfor det vanlige turseilerkonseptet. I fjor var det SeaScape 18 som vant klassen, men Juan K konstruksjonen K 650 fikk flest stemmer av leserne til Seilas.

J-95 og Knerim P 33 klarte ikke å stille båt til testing. Dermed er det kun tre båter igjen å stemme på i klassen for Spesielle båter. Dette er; Saffier 23 som du kan lese test av i Seilas nr. 7-2010, M 34 og trimaranen Corsair 750 Dash.

Saffier 23 er lillesøsteren til Saffier 26 som vant i 2008, denne båten var også utstilt på Båter i Sjøen i Sandvika.

M 34 er en superrask regattabåt, utviklet for Tour de France Voile. Du kan lese mer om båten her.

Corsair 750 Dash er en trimaran utviklet av Amerikanere, men bygget i Vietnam. Båten er lillesteren til «Northern Passage» som seilte rundt Nord Polen i sommer.

Du finner resultatet fra fjordårets avstemning her.