M34
Saffier 23
-Som å trykke på gasspedalen
-Som å trykke på gasspedalen

-Som å trykke på gasspedalen

Corsair 750 Dash er lillesøsteren til «Northern Passage» som i sommer seilte rundt Nordpolen. Med den 26-fots lange trimaranen får du en båt som  gir ekstrem seilglede til lav pris. Se video.

Publisert Sist oppdatert

Seilas fikk teste Corsair 750 Dash i frisk fralandsvind utenfor Barcelone i forbindelse med kåringen av Årets båt. Trimaranen er nominert i spesialbåt-klassen sammen med Saffier 23 og M 34.

Du kan se video fra testingen av M34 i Barcelona her.

Gledelig overrasket

Seilegenskapene er helt fantastiske. Kun med storseilet oppe skjøt den lette båten fart. Med gennaker ble det vilt. I 10 m/s vind lå vi jevnt i 15-16 knop og hadde over 17 knop på det meste. Da ble det for mye duk og le skrog ble presset for hardt. Mens de andre båtene satte rev, klarte vi oss overraskende lett med full duk. I de kraftiske kastene var det bare å falle av å seile fra vinden, men når trykke falt skar vi opp for å øke kreftene. Det var som å trykke gass pedalen i bunn igjen. Fantastisk morsomt.

Bra pris

Båten er ikke billig om du måler volumet under dekk, men ser du på seilegenskapene, så er det et kupp. Corsair selger båtene i dollar, og kursen svinger, men under prøveseilasen ville båten komplett levert på henger i Tyskland koste ca 700 000, og det inkludert moms. Da får du også med en liten påhenger, men ikke gennaker. Men alt av blokker for flere seil er på plass. Dekksutstyret holder en god standard og består av Harken og Ronstad blokker.

Årets båt blir kåret i januar i forbindelse med messen i Dusseldorf. Seilas sitter i juryen.

Du finner en liste over de nominerte båtene her.

Full test av båten kan du lese senere i Seilas.