Morten Herregården melder om stor interesse
Verdens nyhet sist uke

Sense på vei til Norge

Normar melder om stor interesse for det nye seilbåtkonseptet fra Beneteau.

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: Sense 50 under prøveseilas

Sense 43 og Sense 50 ble lansert på båtutstilling i Paris sist uke. Seilas.no var første nettsted til å publisere bilder av den vinrøde nyheten med det sensuelle navnet. Nå melder den norske importøren, Normar Yachts, om stor interesse for båten også i Norge. Seilas har tatt en prat med markeds- og salgsansvarlig Moren Herregården hos Normar om Sense.

Sense er et nytt båtkonsept med vekt på det gode livet om bord, med stort uteområde akter, oppholdsområde i midten og soveområde forut. Store tanker for langtur og skrogform med mindre krengning er blant egenskapene ved båten som fremheves av produsenten, som heller ikke legger skjul på at dette er en båt som frir til damene.

Les også: Med draget på damene

Er dette en god båt å bo i på havet?

– Beneteau har lagt mye ressurser i å bygge en så komplett båt som mulig. Dette er definitivt en langturbåt. Sense 50 har to kabiner midskips som egner seg bra i så måte. Sense 43 har en kabin midskips, samt at det mulig å sove i salongen i begge båtene.

Hvordan tror dere markedet for denne båten er her i landet?

– Vi har bestilt og solgt den første Sense 50, som kommer til Norge i april. Vi har dessuten bestilt Sense 43, som vil komme i mai neste år. Med tanke på alle de forespørselene som har kommet til oss, tror jeg at vi kan selge et stort antall av denne båten. Båtene er blitt meget godt mottatt av kundene. Vi hadde med oss ti kunder ned til messen i Paris, og alle var henrykt over dette nye konseptet.

 

Hvem mener dere er målgruppen for båten?

– Målgruppen til denne båten er alle som har en forkjærlighet for et komfortabelt liv på sjøen. Det er nok ikke førstegangskjøperen som kjøper denne båten. Etter våre målinger er det kjøpere mellom 40 og 55 år, som kikker på båten, altså en god spredning i alder.

 

Husk at Seilas-abonnenter får bladet først. Abonnentene får også gratis tilgang til Seilas' omfattende artikkelarkiv på nett med tester, turtips og gode råd til vedlikehold av båten. Tegn abonnement på Seilas her.