Dufour fortsetter som før

Dufour og Grand Soleil ble nylig overtatt av Bavaria, men det norske salget fortsetter som før.

Publisert Sist oppdatert

Seilas kunne for et par uker siden melde om at Bavaria kjøpte Dufour. Dagen etter at Seilas.no publiserte nyheten ble denne bekreftet av Bavaria. Nå opplyser den norske importøren at salget i Norge fortsetter som før.

–    Vi har jo kjent til denne prosessen en stund. Oppkjøpet vil ikke berøre oss kortsiktig. Fra å være en industri med lokale familieverft, blir dagens verft i stadig større grad styrt av finansieringshus og børs. Dette gir selvsagt nye krav til effektiv produksjon, salg og fortjeneste, sier Per Øyvind Iversen i Blue Peter, som importerer Dufour-båtene til Norge. Han sier at han vil opplyse mer om konsekvensene av oppkjøpet når det foreligger mer informasjon.

Bygger videre

Heller ikke Bavaria planlegger store endringer som følge av oppkjøpet. De ønsker å fortsette produksjonen som før hos alle tre verftene, og vil bygge videre på de markedsposisjonene som Bavaria, Dufour og Grand Soleil allerede har, heter det i en pressemelding fra Bavaria .

– Vi er veldig fornøyde med å samle tre sterke merkenavn og skape en aktør i verdenstoppen. Ved å tilføre penger og redusere gjeld styrker vi grunnlaget for våre vekstambisjonjer. Vi ser klare synergier mellom de tre merkene, og oppkjøpet vil gjøre oss mer konkurransedyktige, sier administrerende direktør Dr. Jens Ludman i Bavaria Yachtbau.