Doble ratt
Gjennomført med beige farger
Nolasco inntar hvileposisjon i babord akterlugar
Stor og komfortabel forpigg
Fine stuverom for sko og vin under dørken
Flott salong og langsgående bysse
Designer Sebastien Nolasco viser kartbordet

Fikst fra Dufour

Med nye 445 har Dufours mål vært å lage en båt som er komfortabel ute og inne. Vi finner mange praktiske detaljer.

Publisert Sist oppdatert

Paris, Frankrike

– Vi lager båter for seilere som liker å seile. Ingen andre bruker båtene sine så mye som Dufour-eierne, sier Steve Vernelen, som er Vice President Export i Dufour, til Seilas. Vi inspiserer den nye Dufour 445 på «Salon Nautique de Paris», i samme stund som det blir kjent at Bavaria kjøper det tradisjonsrike franske verftet i La Rochelle.

En av grunnene til kjøpet er ifølge Bavaria at Cantieri del Pardo Group, som eier Dufour og Grand Soleil, trenger tilførsel av penger. Pengemangel er ikke det man tenker på når man ser den nye modellen. Innenfor rammene av en elegant og mer tradisjonell seilbåtdesign, har Dufour utviklet en nykommer med mange praktiske detaljer og gjennomtenkte løsninger.

I Seilas 2 kommer det en større artikkel om nye Hanse 445, nye Dufour 445 og nye Jeanneau Sun Odyssey 439, som alle blir lansert i disse dager på båtutstillingen i Paris. I mellomtiden kan du noen av de første bildene i verden av nye Dufour 445 her.

Les også: Med draget på damene

Husk at abonnenter på Seilas får bladet først. Abonnenter får også gratis tilgang til Seilas' omfattende artikkelarkiv på nett med mange seilbåttester, turtips og praktiske råd om vedlikehold. Tegn abonnement her.