Båten er orginal under dekk også.
Azuree 40
Stig Westergaard

Testseiling med «The Stig»

I TopGear bruker han maske. Når vi seilte Azuree 40 i Barcelona seilte seilernes «Stig», Stig Westergaard uten maske.

Publisert Sist oppdatert

Stig Westergaard fra Danmark er en av de få i verden som har seilt i OL, Volvo Ocean Race og i America’s Cup. Han var sentral i Knut Frostads dJuice-prosjekt og sist som skipper på den russiske båten «Kosatka». Nå er «The Stig» engasjert av gutta bak Azuree som satser høyt på seilbåter med moderne stil.

Azurre er nominert i klassen for raske seilbåter i Årets båt. Hvem som vinner får du vite 23. Januar.

Du finner listen over nominerte båter her.

Veien å gå

Vi er for konservative i nord, mener Westergaard. Han er overbevist på at den riktige veien er lette og bred seilbåter, også for turseiling. Sist sommer seilte jeg en moderne turseiler på 45 fot og ble forbiseilt av en Granada 31 fra 70-tallet, forteller den tidligere verdensmesteren i Soling. Det har skjedd en stor utvikling som enda ikke markedet har tatt til seg, mener Westergaard. Azuree er både rask og komfortabel. Mine barn gidder ikke å seile trege turbåter, de vil ha det gøy. Det vil de få med en slik båt mener han.

Stig mener også at de moderne båtene er enklere å seile fordi du slipper å justere skjøtet hver gang det kommer et vindkast. Azuree 40 er enklere å styre enn en typisk turseiler, mener han.

Bygget i Tyrkia

Azuree 40 er utviklet av italienere, men verftet ligger i Tyrkia. Verftet heter Sirena Marine og eiet av et støre selskap som også produserer biler. Linjene står Giovanni Ceccarelli for. Han har tegnet flere båter for italienske America’s Cup lag. Sentral i utviklingen av båten er også Paolo Ballerini. Han har seil hele livet med livnært seg ved å utvikle og produsere deler for bil og båtindustrien. Han har vært med å utvikle verftet som til nå har mest bygget Azimut motorbåter.

Azuree 40 er vakuumstøpt i en spesialduk med blanding av glassfiber og karbonfiber, spesiallaget for verftet.

Azuree har også kommet med en 33-foter. Du kan lese mer om båten her.

Se film fra Yachting World når de testet båten i Tyrkia