Populær båt: Hanse 355
Åpent hus: Bjørn-Vidar Bårtvedt

Innflyttingsfest hos Fjordsailing

Fjordsailing Yachts åpnet denne helgen sine nye utstillingslokaler for Hanse, Fjord, Dehler og Moody.

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: Bjørn-Vidar Bårtvedt og Dag Magnus Sørensen har solgt fire båter den siste uka.

Denne helgen er det «superhelg» hos båtforhandlerne i Leangbukta. Blant dem som ønsker publikum velkommen til båtprat med kaffe og pepperkaker er Bergensfirmaet Fjordsailing Yachts, som nå har overtatt som forhandlere av Hanse, Fjord, Dehler og Moody i Norge.

– Vi har åpnet avdelingskontor på Østlandet, ja, sier daglig leder Bjørn-Vidar Bårtvedt med et smil, mens han viser Seilas rundt i de nyåpnede utstillingslokalene. Fjordsailing Yachts ble startet for noen år siden av  langturentusiaster i Bergen. Bedriften driver med seilkurs, leveringsoppdrag og har nå altså også overtatt agenturet for Hanse, Fjord, Dehler og Moody i Norge.

Modeller

En håndfull publikummere inspiserer båtene når Seilas er på besøk søndag formiddag. Hele rekken Hanse-modeller fra 325 til 470 er på plass, foruten en Dehler og to Fjordterner.  Særlig den nye Hanse 355 tiltrekker seg oppmerksomhet fra publikum. Listepris er kun 784.125 kroner og utstilt demobåt med fullt utstyr tilbys publikum for 999.000 kroner.

–    Vi er svært fornøyde. Siden «Båter i sjøen» i september har vi solgt 17 båter, og ligger foran budsjett. Sist uke har vi solgt fire båter, senest en på åpningsdagen her i går, forteller Bårtvedt.

Han sier at det befinner seg til sammen ca 400 Hanse-båter i Norge. Nå ønsker den nye importøren å få dratt i gang en Hanseklubb her i landet.

Også Bavaria har åpent hus med seilbåtutstilling i Leangbukta denne helgen, og North Sails har åpent seiloft.