Testing av Årets båter

Seilas er i Barcelona for å seile de beste båtene i 2010. I dag var det Elan 350 på programmet.

Publisert Sist oppdatert

November i Barcelona betyr vanligvis lett vind, men nå er det væromslag, og i dag var det fin, men kastete vind fra nord vest.

Nesten 10 knop

Elan 350 er en båt som trives i god vind. Jeg har fått seilt 310 flere ganger i høst, men i dag var første turen i store bror. Likhetene var store, men båten føltes veldig mye større.

I fralandsvinden som var meget kastete heiste vi gennakeren helt til toppen av masten. Båten skjøt fart. Hovedforskjellen mellom Elan 350 og andre båter i samme størrelse er at i vindkastene, så vil andre båter krenge mer i kastene på skarp slør slik vi hadde i dag. Elan 350 bare skyter fart. Styringen er helt uproblematisk. Over 8,6 knop slipper hekken vannet. Vi så 9,7 knop på loggen på det meste. OK, det ser ikke unikt, men den store forskjellen er at farten holdes konstant. Båten bare seiler fra sin egen vannlinje uten noe problem. Vi kunne seilt timesvis i 8-10 knop uten dramatikk. Elan 350 er en skikkelig milsluker på slør.

Mange til Norge

Tor Hove i Fjord Sail som selger Elan i Norge har solgt syv båter av denne modellen bare i høst. Skandinavia er et av Elans største markeder for tiden og det er Elan 310 og Elan 350 som er storselgerne.

Spennende båter

I morgen står Corsair 750 Dash på programmet, lillesøsteren til «Northern Passage» til Toffen og Ousland. Videre blir det M34, en-type båten til Tour de France. Hanse 445 står også på programmet.

Onsdag blir det Oceanis 58, Comer 26 og Azuree 40.

Dette er siste runde av testingen av de nominerte båtene. Vinnerne blir kåret i Dusseldorf i januar 2011.

Du finner liste over de nominerte båtene her.