Ny klokke fra Suunto
Maxi T210

Nytt fra Tacktick

På Mets lanserer eksperten på trådløs elektronikk flere nyheter.

Publisert Sist oppdatert

Tacktick har lenge produsert båtelektronikk som ikke krever kabler. Systemet snakker sammen via radiobølger, og de fleste enhetene blir drevet av solenergi og batterier. Det gjør systemet meget enkelt å montere, samtidig vektbesparende.

For regatta

Senere i denne måneden avholdes årets store båtutstyrsmesse, Mets. Der vil Tacktick, som nå er eiet av finske Suunto, lansere flere nyheter.

Regattaseilere vil nok sette pris på det nye «Airflow» systemet. Systemet er utviklet for å gi mer nøyaktig målinger fra vindinstrumentene. Båtens krengning og seil gjør at vindmåleren i toppen av masten ikke viser korrekte data. Det nye systemet har en avansert datakorrigeringsprogramvare som gjør at feilene blir minimale. Det har også en funksjon som gjør det enklere å kalibrere vindinstrumentet.

Airflowsystemet, bygget inn i Maxi T210 vil koste 1042,99 euro.

For turseilere

På Mets vil også Tacktick lansere instrumenter rettet mot seilbåter under 35 fot. Instrumentpakken består av logg, vindinstumenter og dybdemåler. Vindmåleren i toppen av masten trenger ingen kabel, slik at systemet skal være meget enkelt å montere. Det skal egne seg både som erstatning på eksisterende systemer, eller på nye seilbåter. Hele systemet vil koste 1381.99 euro i følge pressemeldingen.

Nye klokker

Suunto vil også under Mets lansere nye armbåndsur. Disse vil ha barometer og kompass innebygget og er utviklet for seilere.