Cockpiten er på samme plan som salongen. Testbåten hadde et rat som kunne vinkles til le eller lo, slik at man får god sikt fremover. Systemet passer båten godt.
Båten har to fantatiske lugarer. De store skrogvinduene gir en fantatisk effekt i båten.
Sirius 35 har en innvendig styreposisjon.
Sirius 35 bygger på samme ide som Benetaus nye Sens-serie. Konseptet fungerer meget bra.

Enklest marked for de små

Sirius viser med sin 35-foter at det er mulig å selge båter til en høy pris, så lenge produktet er bra. Se film.

Publisert Sist oppdatert

Det er nisjebåtene som selger. Sirius har ordrebøkene fulle og skal levere tre båter til Norge.

Sirius er et lite verft i nord Tyskland som produserer dekkshusbåter. Filosofien er og har alltid vært å lage båter hvor man er på samme øyehøyde enten man sitter i cockpiten, salongen, eller står i byssa. Verftet er konservativt, og har ikke utviklet nye modeller på nesten 20 år opp til i dag. For to år siden ble Sirius 35 vist på tegnebrettet, og båten er nå nominert til Årest Båt. I høst hadde  lillesøsteren på 31-fot verdenspremiere under messen i Southampton.

Les om Sirius 31 her

Fulle ordrebøker

Våre nye modeller har blitt svært godt mottatt i markedet. Det engelske bladet Yachting Mothtly ga båten 11 ut av 10 poeng og skrev at vår nye 35-foter er den beste båten de noen gang har testet. Det har skapt en økt interesse fra England, men også nordmenn har fått øynene oppe for båten forteller Torsten Schmidt til Seilas. Vi har fulle ordrebøker i lang tid fremover, og har aldri hatt større pågang.

Se film av innredningen til Sirius 35 her.

Kostbare båter

Sirius er et levende bevis på at båter kan selge på mer enn pris. Sirius 35 koster nesten tre millioner kroner, uten at kundene snur ryggen. Men Sirius sparer heller ikke på produskjonsmetode eller på utstyret. Båtene er produsert på den gamledagse måten hvor dekket er montert får innredningen er på plass. Noe av det siste som kommer om bord er motoren.

Hold deg på grunnen

Båtbransjen er som en elv. På den ene bredden er prisvinnerne, og på den andre bredden står nisjebåtene. Disse klarer å holde seg fast, men alt i midten blir skylt ned elven. Vi kommer til å se mange produsenter som bukker under, forteller Schöchl fra Sunbeam til Seilas. Sunbeam produserer båter i Østerrike og har brukt ledig kapasitet til å utvikle nye båter.

Seilas testet Sirius 35 i forbindelse med Årets Båt i Nederland i september. Omtale av båten finner du i Seilas nummer 8.

Den kan du laste ned som PDF her. Tjenesten er gratis for abonnenter.

Om du syns det er vanskelig, kan d se hvordan du laster ned artikler her.