SO 439 med fire lugarer
SO 439 med tre lugarer
Sun Odyssey 409 får en storesøster
Sun Odyssey 409 får en storesøster

Sun Odyssey 409 får en storesøster

Jeanneau vil lansere en 43 foter under utstillingen i Paris i desember. Båten ligger tett opp mot 40-foteren som hadde verdenspremiere under Båter i Sjøen.

Publisert Sist oppdatert

Sun Odyssey 439 vil få samme stylingen, knekk en i skroget og vinduene som Sun Odyssey 409. Også riggen vil bli bygget over samme ide. Større storseil, og mindre forseil for å skape en mer letthåndterlig seilbåt. Båten kan leveres med alt fra en stor genua til en smart selvslående fokk. 43-foteren er andre modell ut i en ny serie Sun Odyssey-modeller. Kjølen på Sun Odyssey 439 kan levers som dyp på 2,2 meter eller grunn på 1,6 meter.

Tre eller fire lugarer

Også under dekk er det flere alternativer. Med tre lugarer er innredningen ganske lik som 40-foteren, men forpiggen er skikkelig stor, selv med et bad. Med fire lugarer, er lugarene foran mindre, men båten har fremdeles to bad. At kartbordet er en del av salongen gjør det mulig.

Stilen under dekk vil følge mønsteret fra den nye 40-foteren.

Du kan se bilder og film her.

Seiler nok bra

Jeanneau legger stor vekt på at deres nye modeller skal være enkle å seile. Det fikk vi oppleve under en prøveseilas i Drøbak i september. Båten skal kunne bli levert med Harkens nye rewind vinsjer.

Du kan se film her.

To solgt på tegninger

Av 409 har den norske importøren Heitmann Marin allerede solgt åtte båter.

– Responsen fra kundene tydeliggjør at Jeanneau har lykkes i sin strategi med å gi de større seilbåtene et mer eksklusivt preg og levere dem bedre utstyrt til en konkurransedyktig pris, mener Oda Lotte Heitmann. Hun forteller at Heitmann Marin, basert på de foreløpige skissene, allerede har solgt to Sun Odyssey 439.

– I og med at vi kan vise frem 409 er det ikke så vanskelig for kundene å forestille seg en båt i den samme stilen, men med et større volum. Sun Odyssey 439 kan leveres med tre eller fire lugarer og to bad.

En standardbåt koster 1.495.000,- Modellen får verdenspremiere på båtutstillingen i Paris i desember. Den får trolig Norgespremiere på båtutstillingen Sjøen for alle på Lillestrøm mars 2011.

I pressemeldingen fra Jeanneau hevder verftet at båten vil få en marsjfart på 8 knop med en 54 hk motor.

Noen data

Overal Lenght........13,34 m / 43’ 9”

Hull Lenght ............12,99 m / 42’ 7”

Max beam ...............4,24 m / 13’ 10”

Displacement  ....... 2850 kg / 6283 Lbs

Draft ..........................2,20 m / 7’ 2”

Fuel Capacity......... 200 l / 53 Us gal

Sail area         ......... 93,3 m2 / 1004 sq ft

Category...................A-10 (in progress)

Desig........................ Philippe Briand

...................................Jeanneau Design

Vekten på båten er nok en skrivefeil, og er sannsynligvis ballasten i kjølen.