Klassiker søker ny eier
Vær og vind har satt sine sport, men eieren mener at det fremdeles er hel ved.
Søsterbåten

Klassiker søker ny eier

Svein Robert på Storsand skal utvide og må rydde opp. Han har en Uffa Fox-båt som han håper en dag vil seile igjen.

Publisert Sist oppdatert

Uffa Fox var en legendarisk båtkonstruktør fra England som var med på å utvikle planene joller og bruk av trapes. Han tegnet også større båter som var meget forut for sin tid. Mange av hans konstruksjoner var bygget av finer, en teknikk han lærte etter sitt engasjement under krigen hvor han utviklet lette redningsjoller som kunne droppes ned fra fly i fallskjerm. Les mer om Uffa Fox her

På Storesand i Hurum ligger det en Atalanta og venter på ny eier.

Avansert trebåt

– 26-foteren ser sliten ut, men treverket virker bra, mener Robert. Store delen av skrapejobben har vær og tid gjort, mener han. I følge eierklubben til båttypen er byggemetoden på denne båten bedre enn glassfiber. Den er sterkere og lettere og enklere å reparere. Byggemetoden ble utviklet under krigen for fly hvor man støpte deler i form med finer og lim. Her kan du få deg en ekte trebåt som er like enkel å eie som en båt i glassfiber.

Historisk båt

Atalanta ble konstruert i 1955 og det er bygget 291 skrog. Båten har trekkoppkjøl og ror, og kan seiles på grunt vann. Den har også innenbordsmotor.

– Motoren er vel bare å kaste, forteller Robert, men båten vil fungere bra med en påhenger. Riggen skal også være komplett. Den har til og med en nyere Furlex. Seilene derimot er Robert meget usikker på.

Egen klubb

Atalanta eiere har egen klubb hvor over 100 av de nesten 300 båtene er medlemmer. På forumssidene er det folk som etterspør slike båter. Du finner klubbens nettside her.

Svein Robert håper å få noen tusenlapper for båten. Ta kontakt på 92258820.