Vil ha seilbåter på messe

Norboat vil ha seilbåtene tilbake på «Sjøen for alle», og lokker med rimeligere standleie.

Publisert Sist oppdatert

Store bilde: Erlend Prytz og Merete Rustad i Norboat vil gjerne ha seilbåtene tilbake på «Sjøen for alle»

De siste årene har seilbåtene vendt hekken til Norges største båtutstilling, og denne trenden vil arrangørene snu med gode tilbud til seilbåtbransjen.

–    Vi får opp standbrygger fra Göteborg og kan tilby standplass ved innendørsbryggene for 690 kroner pr. kvadratmeter. I tillegg kommer en standard pris på 4500 kroner for inn- og utkjøring samt lys på standen, sier Merete Rustad i Norboat, som er messesjef på «Sjøen for alle» i mars neste år.

Dermed kommer prisen for å stille ut en 30-foter til å ligge på drøye 30.000 kroner, om man regner ti lengdemeter og fire breddemeter. I tillegg til reduserte priser jobber messearrangørene med å lage et miljø for seilerne på messen, der de ønsker å få med seg seilmakere, foreninger og klasseklubber på denne satsingen.

– Vi har fått kritikk for parkeringsgebyrer og matpriser. Vi forsøker å få gunstigst mulig rammebetingelser fra Norges Varemesse, som til syvende og sist bestemmer disse forholdene, sier Merete Rustad, som lover at Norboat vil gjøre sitt for å gi publikum og utstillere valuta for pengene på vårens messe.