Sirius 310 seiler
Sirius 310 seiler
Sirius 310DS
Sirius 310 seiler
Sirius 310 seiler
Sirius 310 seiler
Sirius 310 seiler
Sirius 310 seiler
Sirius 310 seiler
Torsten Schmidt, en fornøyd verftseier om bord i sin nyhet.
Med doble kjøler står båten trygt på lavvann.
Sirius prøveseilt utenfor Southampton.

Sirius 310 seiler

Det lille tyske verftet har fått ekstremt mye ut av 31-fot.

Publisert Sist oppdatert

Sirius er et lite verft like ved Kiel som skreddersyr dekkshus seilere for kunder. I vinter ble en ny 35-foter vist på Dusseldorfmessen. Denne båten har vi testet i forbindlese med årtes båt i Nederland og omtale kommer i neste Seilas. Samtidig med testen ble deres 31-foter vist for første gang for publikum i Southampton. Båten var så fersk at den ikke enda hadde blitt prøveseilt.

Samme øyenivå

Den nye 31-foteren har de samme ideene som andre Sirius. Cockpiten er lav, og salongen bygget opp. Om man sitter i salongen, står i byssa eller sitter i cockpiten er man på øyenivå. Det gjør at inne og ute områdene smelter sammen. Bakdelen er at plassen under cockpiten blir lav, for lav for boareal, men bra for stueplass.

To kjøler

Sirius skreddersyr båter til kjøpere. 31-foteren som ble vist i England var også bestilt av en engelsk kunde som ønsker å kunne seile båten i områder med stort tidevann. Båten er derfor utstyrt med to kjøler og ett ror som gjør at båten står støtt på tært land under lavvann. Modellen kan også levers med opptrekkbar kjøl og to ror, eller som standard med en fast kjøl og ett ror.

Som en Tardis

Torsten Schmidt, direktør og eier av Sirius hørte ett utrykk gå igjen under utstillingen i Southampton. Det var «It’s a tardis». Tardis er telefonkiosken som brukes til å reise i tid i TV-serien Dr. Who. Når man går inn i telefonkiosken i TV-serien er det ubegrenset med rom og plass, og slikt følte titterne under båtutstillingen av Sirius 310 også er.

For to

Båten har bare en lugar, og spesielt egnet for et par, men man sover fint i salongen om man seiler med venner. Men kun køyer i forpiggen har man fått plass til et stort bad, en skikkelig bysse og enormt med stueplass, alt man vanligvis savner i en båt på denne størrelsen. Båten har også en innvendig styreplass.

Kommer til Norge

På verftet i Tyskland er det fire slike 31-fotere som begynner å bli ferdige. En av dem skal til Norge. Torsten Schmidt forteller at det blir muligheter for å komme til verfte for å se, eller prøveseile i høst. Båten vil også bli utstilt på Dusseldorf-messen i januar. Da blir det også kåring av Årets Båt, hvor Sirius 35, storesøsteren av Sirius 310 er nominert i klassen for luksuriøse turseilere.