Faurby 396 Jesper Bank Edition
Båten har en langsgående bysse og dinett-salong.
Nyheten er basert på Faurby 330
Faurby Yachts med lillesøster

Faurby Yachts med lillesøster

Faurby Yacht introduserer nå en nyutvikling basert på den populære Faurby 330 og ikke minst erfaringene fra Jesper Bank Edition som ble lansert tidligere i år.

Publisert Sist oppdatert

Etter vårens lansering av Faurby 396  Jesper Bank Edition, er Faurby Yacht nå klar til å lansere enda en ny båt, nemlig en Faurby 325. Båten tar utgangspunkt i Faurbys 33-fots Faurby 330 som gjennom sin 20-årige levetid har vært svært populær.

Seilas prøveseilte Faurby 396  Jesper Bank Edition i mai. Du kan se film av båten her.

”F330-modellen har flere steder blitt litt av en kultbåt, spesielt i området rundt Bodensee i Tyskland. Siden 1990 har den solgt i over 80 eksemplarer, og for tiden finnes det ikke én eneste brukt F330-modell til salgs i Europa. Båten er spesielt kjent for sine gode seilegenskaper, og selvfølgelig også Faurbys velkjente byggekvalitet. Dette har vi tatt utgangspunkt i og modernisert,” forteller salgsdirektør Thomas Dan Hougaard i Faurby Yacht.

F330-modellen er likevel ikke det eneste gode eksemplet som har blitt bygget videre på. Faurby har også implementert flere av de erfaringene som verftet nylig fikk gjennom sitt omfattende samarbeid med Jesper Bank.

”325-modellen får en tilsvarende T-kjøl og ror som vi utviklet til vår ”Jesper Bank Edition”. Det betyr at vannmotstanden på kjøl og ror er redusert med 42 % i forhold til tidligere. Dessuten er vektfordelingen i båten optimalisert, noe som gir en enda bedre seilopplevelse,” uttaler Thomas Dan Hougaard.

Mulighet for el-motor

Under dekk skiller F325 seg fra alle Faurbys tidligere modeller da båten leveres med mulighet for el-motor. Med el-motor og batteripakke kan båten seile ca. 6 timer ved 5-6 knops fart. Opplading foregår som vanlig i havnene.

F325 er svært rommelig og det er god plass til både å bevege seg og slappe av. Den doble forkøyen har masser av skapplass og en seng som er 2,10 meter lang. Akterkøyen er også dobbel og har en lengde på 2,00 meter og en bredde på 1,40 meter. I tillegg finnes det toalettrom med dusj.

”Det eneste vi overhodet ikke har endret på, er de gode materialene og de smekre linjene. Høy kvalitet, vakre linjer og gode seilegenskaper, er fortsatt vår førsteprioritet,” sier salgsdirektør Thomas Dan Hougaard.

F325 koster fra kr 1 395 000 inkl. mva. (sjøsatt og seilklar båt).

Om Faurby

Faurby Yacht AS ble grunnlagt i 1976 av båtbygger Niels Peter Faurby som ønsket å realisere sin pasjon for eksklusive, håndlagede og smekre båter. Siden den gang har erfarne seilere verden rundt falt for tanken om et verft som gjerne spesialdesigner båter etter kundenes krav og ønsker, men som aldri går på kompromiss med det personlige, solide håndverket og de edle materialene som er valgt ut med perfeksjon.

Les mer på www.faurby.dk