Ny klasse til Audi MedCup
Ny klasse til Audi MedCup

Ny klasse til Audi MedCup

Soto 40 vil seile seile sammen med TP52 og GP 42 klassen til neste år. Det vil gjøre den tøffe båten svært aktuell. Se videopresentasjon av båten.

Publisert Sist oppdatert

Soto 40 er en entypedesign byget i Argentina. Båten er svært moderne og tegnet av Javier Soto Acebal. Så lang er det byget 20 båter av denne typen. En båt på 40-fot som veier kun 4,2 tonn. Båten ble lansert i 2008. Dekksutrustningen ble tegnet etter ideer fra TP 52-klassen. Båtens dekk er overhengende, noe som gjør at mannskapsvekten på ripa gir mer effekt.

Billigere

Båten har karbonmast, men ikke karbon i skroget. Det reduserer farten med en tiende del på kryss, men kjøperen sparer to millioner kroner, i følge verftet. Båten vil gjøre det mulig for lag med begrensete budsjetter å konkurrere på høyt nivå. Klassen er en streng en-type hvor eieren kun kan velge seilmaker og elektronikk. Det er begrensninger på seil.

Åtte lag

Til Audi MedCup 2011 stiller det åtte lag, tre av lagene er fra Sør Amerika, to fra Spania og ett Fransk. Det er forventet at flere lag stiller etter hvert som flere båter blir tilgjenglige. Audi MedCup er en serie på fem regattaer som arrangeres i fire forskjellige land i Middelhavet og utenfor Portugal.