AIS200n2k fungerer som en overgang for NMEA 2000 og NMEA 0183, forruten å være en AIS mottager.
Har du en plotter som er klar for AIS, så kan denne boksen være noe for deg. AIS 100 vil koste under 2000 kroner.

AIS blir billigere

 Digital Yacht lanserer to nye AIS mottagere.

Publisert Sist oppdatert

Den en AIS mottageren fra Digital Yacht er enkel og har en meget hyggelig pris. Boksen koster 180 euro inkludert moms, noe som gjør at boksen sannsynligvis havner et sted mellom 1500 og 2000 kroner i Norge med moms. Det lille boksen kan kobles til alle plottere som er klargjort for AIS. Boksen bruker NMEA 0183 signaler. For å få AIS på plotteren er det bare å koble den nye boksen til plotteren, koble til strømmen og en VHF-antenne.

Overgangsboks

Moderne elektronikk bruker NMEA 2000 i stede for NMEA 0183. NMEA 2000 transporterer dataene raskere og gjør det enklere å sette opp større systemer. Den andre nyheten fra Digital Yacht virker som en overgangsboks mellom disse systemene, samtidig som den også er en AIS mottager. Videre har boksen en USB-utgang, som gjør at du kan koble PCen til systemet for å vise AIS info på datamaskinen. Denne boksen koster 400 euro med moms.

For Mac

Digital Yacht har en rekke spennende produkter. I forrige uke skrev vi om AIS-boksen som sender WiFi signaler slik at du kan få båtens data på iPad eller på en PC. For iPad funger systemet sammen med iNavX, men Tracy Comer hos Digital Yacht forteller at systemet også fungerer sammen med GPSNavX, et kartprogramm for Mac.

Les om iAIS her.