Stor Varianta fra Dehler
Stor Varianta fra Dehler
Stor Varianta fra Dehler
Byssa blir enkle med kun et hull til kjøleboksen.
Båten er fri for all unødig utstyr.
Nye Varianta 44 vil få moderne linjer og undervannskrog.
Michael Schmidt forteller gjerne om konseptet rundt den nye Varianta, men vil ikke røpe for mange detaljer.

Stor Varianta fra Dehler

Varianta 18 satte prisrekord. Nå kommer storesøsteren på hele 44-fot som vil gi prissjokk.

Publisert Sist oppdatert
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality=90

Etter at Hanse kjøpte opp Dehler har de plukket frem det gale Varianta-varemerket, og tok pluggen til Dehlers Micro Cup båt fra 80-tallet og lanserte den som en ekstremt prisgunstig turseiler. Dehler Varianta som koster under 90 000,-.

Les mer om båten her

44-foter på vei

På Hanse-verftet i Greifswald blir i disse dager en 44-fot utprøvet. Skroget minner om Hanse, og Michael Schmidt bekrefter at Hanse 430 har mye til felles med nyheten. Seilas har snakket med Michael Schmidt denne uken og han bekreftet nyheten, og fortalte at den vil bli vist på messen i Hamburg som åpner mot slutten av oktober.

Selges på internett

Hanse-sjefen forteller at Varianta 44 vil bli solgt på samme måte som den lille 18-foteren, via internett. Det effektiviserer salgsleddet, og kutter kostnader. I Tyskland blir mange Variantaer solgt gjennom seilskoler og klubber hvor de får en liten del av salget. Systemet fungerer i Tyskland, men Schmidt er usikker på om det vil fungere i Norge.

Enkel

Schmidt har utviklet en enkel båt. Alt man ikke trenger er tatt vekk. Båten vil ikke ha en kjøleboks, men en plass til en campingkjøleboks som man kan ta med seg hjemmefra å plassere i byssa. Båten har heller ingen baugrulle eller ankervinsj, men Hanse-sjefen forteller at man kan sette på en sjakkel i baugen, og bruker man et blytau, kan man bruke vinsjen i cockpiten for å dra opp ankeret. Båten vil heller ikke være utstyrt med rulleforseil, men dekksutsyret vil holde en god standard. Båten vil veie ca 9,5 tonn.

Innredningen vil bli enkel også under dekk, og det blir plass til å sove mange under dekk. Båtens interiøret er bygget opp av hvit laminat Det blir ikke så mange skap, men steder å legge fra seg baggen.

Billig

Følger Schmidt samme opplegg som på 18-foteren vil den nye 44-foteren bli ekstremt billig. Schmidt vil ikke ut med pris, men en pris rundt 100 000 euro uten moms vil ikke være så langt unna, det vil si en 44-foter til rundt millionen. Med skroget til Hanse vil den også seile bra. Schmidt forteller at han alt har seilt regatta med prototypen og viser frem såre hender etter å ha trimmet storseilet. – Båten har billige seil fra Kina som hadde alt for mye bus, allikevel ble vi nummer to. Med riktig form på seilene blir nyheten riktig velseilende, mener sjefen. Båten vil få et stort ratt som vil gi en skikkelig seilopplevelse, forteller Schmidt.

Følg med på nett

På nettsiden til Varianta blir det stadig «lekket» nye bilder, men det er ikke mye annen informasjon og hente. Du finner nettsiden her.