iAIS gir iPad nye muligheter

Digital Yacht har utviklet en boks som forer iPhone og iPad med NMEA signaler og AIS.

Publisert Sist oppdatert

iAIS gjør iPad til en skikelig plotter. Boksen til under 4000 kroner sender ut båtens NMEA og AIS signaler via WiFi, trådløst nettverk. Boksen sender også ut GPS-signaler, og i pressemateriellet blir det påstått at disse signalene er bedre en den innebygde GPS antennen til iPhone og iPad. Sannsynligvis vil også denne boksen gjøre at du får GPS også på iPad uten innebrygget GPS. Boksen kobles til en VHF-antenne for å få inn AIS-informasjonen.

Med iNavX

iAIS fungerer sammen med kartprogrammet iNavX som koster 279 kroner på Apples App-store. I tillegg kreves det kart. iNavX er kompatibel med Navionics kart. Med programmet på plass får du en plotter som kan vise ruter, waypoints og tidevann. Du kan til og med laste ned Grib-filer og vise disse værdataene på kartet. Digital Yacht vil også utvikle en eget program for å vise AIS på iPhone, iPad og iPod Touch.

Les mer om iNavX her.

Også for PC

iAIS kan brukes til mer enn bare iPad og iPhone. Boksen har en USB utgang for bruk sammen med PC. Den har også en NMEA 0183 utgang for kartplotter samt trådløs datautgang (TCP/IP). Av innganger har den 12/24 volts strøm, samt NMEA 0183, samt VHF-antenne.

Vi har testet Navionics på iPad.

Les saken her.

Kommer i høst

Produktet ble lansert nå i helgen under Sothampton Boat Show. Ketil Jakobsen i Seatronic forteller til Seilas at iAIS at forventet levering blir oktober/november og prisen blir ca 3900,- inkl mva.