First 30 og JPK 1010.
First 30 mot JPK 1010
First 30 i Norge
Cockpiten er stor og fungerer bra. Storseilstrimmeren har finjustering på skjøtet.
Forpiggen har små garderobeskap.
Kartbordet imonerer også.
First 30 har et flott bad.
Masten står plassert helt i bordets bakkant. Den er ikke gjennomgående. Salongbenkene er ca 1,75 lange, men om man vil sove kan man stiukke fåttende inn i hul bak puten i front.
Produktsjef i Beneteau, Eric Ingouf
Båten i Son er den samme som vi seilte i Nederland.
First 30 vaskes før messen i morgen

First 30 i Norge

Beneteaus store lille nyhet har kommet til Son. Den kan du se under Seilmessen i morgen.

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: First 30 ankom nettopp Norge

Fem First 30 er bygget, og fire av dem er på turne i Europa. Den siste er sendt til USA. Båten som nå kommer til Norge er byggenummer fem, som kom ny fra fabrikken til messen i Ijmuiden i Nederland hvor vi etter messen var å seilte båten under varierende forhold.

Lang leveringstid

Produktsjef i Beneteau, Eric Ingouf vill ikke røpe hvor mange båter de vil bygge i vinter, men slik det ser ut nå bør man bestille raskt for å få båt før neste sesong, og det er ikke sikkert du rekker Færderseilasen.

Kopiert First 31,7

Forgjengeren til First 30 har vært en stor suksess. Det har derfor vært viktig å ikke skuffe kundene med den nye modellen.

– Innredningen i First 31,7 fungerte svært godt, og designteamet fikk i oppdrag å holde seg til konseptet, og ikke redusere kvaliteten. Det har de klart, og det økte volumet har gjort akterlugaren enda bedre, forteller produksjefen.

– First 30 vil havne på samme pris som First 31.7, men nyheten har større cockpit, og bedre seilegenskaper, forteller Eric Ingouf.

Lang testing

First 30 har blitt testet i hele sommer av utviklingsteamet. Det har de gjort for å lage en båt uten barnesykdommer i produksjon. Utviklingsteamet har også utarbeidet hvordan båten skal seiles og trimmes optimalt. – Juan Kouyoumdjian har vært en god samarbeidspartner for Beneteau, og det vil nok bli flere samarbeid med designeren, forteller Eric Ingouf til Seilas.

Ingen regattabåt

Eric Ingouf mener at First 30 først og fremst er en rask turseiler. Båten er enkelt bygget til en hyggelig pris. Selvfølgelig er det fult mulig å seile regatta med den, men det er ingen utpreget racer.

Dehler trakk seg

Meningen var å teste Dehler 32 mot First 30 under Årets Båt test. Noen timer før testen fikk vi melding om at Dehler ikke ville seile i Nederland, men heller i Barcelona. Dette til tross for at Dehler 32 lå klar i havna. Begrunnelsen til Dehler var at denne båten var en spesialversjon, bygget 500 kilo lettere, men de ville at vi skulle seile standardbåt. Min oppfatning er at enten er Dehler dårlig organisert, eller så var de redde for å møte First 30 båt mot båt.

I stedet for Dehler ble det matching mot JPK 1010, en annen morsom båt.