First 30 i kuling
First 30 i kuling

First 30 i kuling

Årets Båt testing er i gang. Seilas seilte Xc 38 og First 30 i 15 m/s. Se film

Publisert Sist oppdatert

Det var frisk fralandsvind utenfor Ijmuiden i går. Litt i det meste laget for First 30 som ikke hadde tredd i revet. Vi fikk byttet til mindre forseil, men i vindkastene var det for mye vind for den rosa båten uten revet storseil. Båten mangler akterstag, og det hadde den trengt under forholdene i går. Det var for lite spenning i forstaget. Riggen vil nå bli spendt hardere, og det vil nok hjelpe. Båten slipper villig vannet, men er ingen jolle. Vi hadde spinnaker om bord, men lot den ligge i baggen.

Selv med doble ror slet vi med å holde styringen på skarp slør. I vinden vi hadde i dag kreves det en aktiv storseilstrimmer. Båten har flotte detaljer. Den er større under dekk enn forventet, men ikke større enn Elan 310. Kartbordet er smartere løst enn byssa.

Det ser ikke så frisk ut på bildene fordi vannet var flatt, men vindmåleren var over 35 knop i kastene.

I dag blir det enda mer vind fra samme retning og regn. Da blir det en ny tur om bord i First 30. I dag kommer også Dehler 32 på vannet, og det blir en spennende sammenligning. Farten i går var bra, men med mye strøm var GPS målingene lite pålitlige. Vi fikk også testen den spilitter nye Xc 38. Båten har det som forventes, og bød på få overraskelser. Mer senere. Xc 38 er nå på vei mot Southampton Boat Show.

Vi tester ti av de nominerte båtene i disse dager utenfor Ijmuiden.

Du finner liste og mer info om de nominerte båtene her.