Xp 44 til Norge
Xp 44 til Norge
Xp 44 til Norge
Xp 44 til Norge
Båten får mye seil og kan leveres med karbon, eller aluminiumsmast. Du kan ogå velge mellom to kjøldybder.
Selv om Xp 44 blir svært rask, så går ikke det ut over komforten. Her en 3D tegning som viser forpiggen.
Xp 44 får en åpen hekk, men dørken er opphøyet i aktre del. Det gir bedre stueplass, samt mulighet for bedre sikt fremover.

Xp 44 til Norge

Om verftet klarer å levere blir det to Xp 44 på regattabanen i Norge neste sommer.

Publisert Sist oppdatert

Esben Torget (Store bildet) hos X-Yachts Norge foteller til Seilas at X-Yachts satser stort på den nye Xp-serien, og at det vil komme tre nye modeller på løpende bånd. Etter 44-foteren vil det komme en 38-foter sammen med en 50 foter. Alle bygget etter samme prinsipp.

Første kjøper

X-Yachts håper å få tak i to av ti Xp 44 som blir bygget før neste sommer. – Norge er et viktig marked for X–Yachts, men det spørs om vi klarer å sikre oss to båter. Verftet vil fordele båtene slik at markedseffekten blir best mulig. En nåværende X-Yachts kunde har bestilt en ny båt, og forhåpentligvis rekker den HH Skagen Race, forteller Esben Torget.

Bra pris

– X-Yachts har jobbet hardt med å tilby nyheten til en konkurransedyktig pris, forteller Esben Torget. Prisen er ikke helt klar, men mye tyder på at modellen havner rundt dagen modeller, tross for at nyheten blir vakuumstøpt med epoxy og får en ramme av karbon. X-Yachts får sine skrog støpt i Polen hvor arbeidskraften er lavere, mens båtene blir montert i Danmark.

Smartere

For å spare vekt er mye av innredningen i kompositt. Det blir flere hvite flater. Båten før en fiffig kartbordløsning som kan flyttes frem, slik at navigatøren kan sitte i fartsretningen, eller bordet kan flyttes bakover slik at køya får full lengde.

Raskere

Xp 44 vil kunne bære mye mer seil enn dagens modell, samtidig veie mye mindre. Båten får et skrog som planer, og det vil bli mulig å seile med doble sifre over lengre distanser.

– Xp 38 vil bli ferdig i løpet av neste sommer, og vi håper å få båten på plass til neste års Båter i Sjøen, forteller Esben Torget.