Se klart om natten
Se klart om natten

Se klart om natten

Flir kjøpte opp Raymarine. På messa ser du første resultat etter sammenslåingen. Se video.

Publisert Sist oppdatert

Flir er ledende på termiske kameraer. I fjor høst fikk deres utstyr prestisjeprisen Dame Award, les sak her.

Kameraet leser varmeforkjellen, noe som gjør at bildet blir like bra enten det er natt eller dag. Vi fikk kun sett bildet fra dagen under Båter i Sjøen og ble imponert over detaljene.

Enda bedre

Raymarine viser for første gang i Norge den nye T-serie termisk kamera under ”Båter i sjøen 2010”. T-serie termiske kamera er det første som kan integreres med multifunksjonsskjermer. T-serie benytter teknologi fra FLIR, verden største produsent av termiske kameraer for maritim bruk.

Styres med fingeren

Hans Christian Grande forteller at T-serien fra Raymarine er en videreutvikling av utstyrer fra Flir, og skal være foreløpig enda bedre enn Flir utstyr som nå er i salg. Det unike med utstyret er at du kan styre kameraet fra Raymarines avanserte plottere. Med den nye E-serien kan du styre det med fingertuppene på skjermen.

Fire modeller

Raymarine T-serie termiske kamera består av fire modeller; T300, T350, T400 og T450. T300 har et termisk kamera med 320x240 QVGA oppløsning. T350 har et høyoppløslig termisk kamera med både x2 og x4 zoom med 640x480 VGA oppløsning. T400 har både et termisk kamera og et lavtlys kamera, og har x2 zoom med 320x240 QVGA oppløsning. T450 har et termisk kamera samt et høykvalitets lavtlys kamera og har både x2 og x4 zoom med 640x480 VGA oppløsning.

Kostbart

Endelig pris er enda ikke gitt, men det er snakk om utstyr opp mot 100.000,-. Hans Christian Grande forteller at det er mange som er opptatt av det siste innen elektronikk, og regner med at systemet vil finne sine kjøpere, også på det private markedet.