Innbydene akterlugarer med mye lys og luft.
Forseilskjøtene er gjemt under hyttetaket. Her er det skinne fpr overlappende fokk og selvslåer. Vantene er trukken inn, slik at det også er mulig å seile med en genua.
Stor og elegant forpigg. Den utstilte båten er uten eget bad forrut.

Griselekker 40-foter

Jeanneau vet at båtkjøp handler om følelser, og deres nye Sun Odyssey 409 flørter med publikum. Se film.

Publisert Sist oppdatert

Første kjøperen av den splitter nye modellen stod på brygga å ventet på nykommeren på mandag. Før messen hadde skikkelig åpnet var to båter solgt.

Opp en klasse

Den nye modellen viser hvilken vei Jeanneau vil gå med den nye Sun Odyssey serien. Utstyrs og kvalitetsmessig vil det bli et hakk opp fra dagens modeller.

– Vi skal ikke lengre konkurrere i bunn av prissegmentet. Kvalitet skal ikke gå på bekostning av pris, forteller en entusiastisk Peter Heitmann på båtutstillingen. Heitmann er forhandler av Jeanneau.

Mye riktig

Nyheten har gjort det enklere å seile båten med et begrenset mannskap. Liner er elegant ført under dekk bak til rormannen. Der får tampene plass bak et lokk, slik svenske verft gjerne lager. Storseilet har vokst, mens forseilet har minket. Plotteren sitter på en kule, og kan vris og tiltes i mange retninger.

Flott under dekk

Sun Odyssey 409 har det lille ekstra som skiller båten fra mengden. Luka i forpiggen har fått en frekk knekk som gjør at du nå også kan se fremover. Båten har en LED-lysslynge ned langs dørken. Materiale, tekstiler og farger er moderne og elegant.

Se video hvor Peter Heitmann presenterer nyheten.