Dehler 35 fra Tykland.
Salona 34 fra Kroatia.
Elan 310 og 350 fra Slovenia
A31 fra Frankrike
T-34 fra Italia
HP 1030 fra Sverige
Evosion 34 fra Danmark
Xp 44 er siste nyhet fra X-yacht, en båt man frem til våren kun kan sikle av fra papiret.
Tarac har LYStall på 1.25 og kan seiles av en person. Ypperlig for tur og shorthand regatta.
Saffier egner seg både som pynt foran hytta, og mellom holmer og skjær i frisk vind.
Våte seildrømmer for bare 210.000, SeaScape 18

Messe for drømmer

Det er langt mer turseilere på Båter i Sjøen. Vi har sett på de raske godbitene.

Publisert Sist oppdatert

Stoe bildet. Mye seilglede og litt showoff, Brenta 30

Det er plenty av fornuftige turseilere på messen utenfor Sandvika og de fleste er både fornuftige og elegante. Du kan i mange tilfeller også få gode tilbud som kun gjelder i messetiden.

Mest for seilglede

Liker du å seile høyere og raskere enn de fleste på kryss, og også gjerne plane på slør, så finnes det flere godbiter på messen. Den aller råeste er Brenta 30. Båten er et smykke, og kan bli din for 1 million. Espen Øksby som selger båten forteller at de alt har solgt en båt, og har en annen på gang.

Seilas har prøveseilt Brenta 30, og bladet kommer i salg i disse dager. Du kan kjøpe bladet som PDF her.

Litt mer fornuftig

Tarac bygger på mange av de samme ideene til Brenta, men båten har fått en innredning som gjør at båtkjøpet kan virke litt mer fornuftig. Tarac er også litt billigere, men mangler karbonmasten.

Litt billigere

Saffier fra Nederland stiller ut to modeller. Saffier 26 og Saffier 23 hvor sistnevnte er en ny modell. 23-foteren koster fra ca 380 000, men den utstilte båten med kullfibermast er dyrere. Selv om dette er små dagseilere, tåler de både mye vind og sjø. Eieren av 26-foteren seilte båten hjem til Norge fra Nederland i løpet av ti dager. Turen gikk på kanaler til Kiel og på østsiden av Danmark opp til Oslofjorden. Saffier 26 ble kåret til Årets båt i 2009. 23-foteren er nominert denne gangen, og båten er alt testet av Seilas. Omtalen finner du i siste blad.

Kun på tegnebrettet

Det virkelige drømmebåten finner du hos X-Yachts, men bate på papiret. X.Yachts kommer med en helt ny serie skarpseilere som får benevnelsen Xp. Xp 44 blir ferdig til neste sesong og vil ikke bli så mye dyrere enn X-43, men vil seile mye fortere, spesielt på unnavær. Les mer om nyheten her.

Billig seilglede

I den andre endane av prisskalaen finner vi SeaScape 18. Båten er sine linjer og detaljer fra Mini Transat båtene, men skalert ned til en superraskt turseiler. Det er faktisk mulig å overnatte i den lille tøffe båten, og også mulig å trekke den opp på en strand. Seilas prøveseilte båten i fjor under tøffe forhold, og hadde 15 knop på loggen. Les om testen her.

Fra Danmark og Sverige

Lars From fra Danmark har tatt opp sin Evosion 34, en båt han har testet i mer enn 5000 nautiske mil. Båten har lekker design, kombinert med gode seilegenskaper. Hans Petterson er også på plass med sin HP 1030. Båten minner litt om Evosion, men er lettere og mer rettet mot raske egenskaper for unnavind. HP1030 er også billigere, men finishen kan heller ikke sammenlignes.

Mer fornuft

Du finner også en rekke raske turseilere som heller ikke koster for mye. Aller sprekest er A-31. Her er funksjonene på plass, men for å spare vekt, så er stilen røff. Mer eleganse er det om bord i Dehler 32 og Elan 310. En klasse opp finner du Dehler 35, Elan 350 og First 35.

Litt opp i pris finner du Arcona 340 som seiler svært bra. X-34, Salona 34 og Dufour 34e er ingen nyheter, men den hører også med i gjengen og verdt å se, eller drømme om. Disse båtene hadde en sammenlignigsomtale i Seilas 4. Du kan kjøpe artikkelen her.