Senterskroget er fra trimaranen Fonica.
Sideskrogene er fra Hydroptère, verdens raskeste seilfartøy.
Solcellepanelet er montert over båten, og kan brettes ut for maksimalt areal.

Jorden rundt på solkraft

Solar Odyssey er bygget av deler fra to seilbåter. I desember skal den sette rekord over Atlanterhavet.

Publisert Sist oppdatert

Solar Odyssey skal seile jorda rundt kun basert på solkraft. Fartøyet er basert på senterskroget og sideskrogene fra to raske trimaran-seilbåter. Senterskroget er fra 60-fots trimaranen «Fonica», mens sideskrogene er fra Hydroptère, seilfartøyet som har den gjeldene verdensrekorden i hastighet. Rekorden er på 51,3 knop i snitt over en distanse på 500 meter.

I resirkulert versjon som motorbåt vil hastighetene bli langt mindre. Håpet er å holde en snittfart på åtte knop over Atlanterhavet, men den 60 fots lange trimaranen vil få en maksimalfart på 18 knop.

Båtens fremdrift skapes av to kontraroterende propeller som sitter i forkant av roret.

Rekorden å slå ble satt i 2007 av en sveitsisk soldrevet katamaran på 14 meter. Den lyder på 29 dager mellom Kanariøyene og Martinique. På tampen av året vil det franske fartøyet gjøre den samme krysningen. Båten vil så fortsette jorda rundt gjennom Panamakanalen, over Stillehavet, Indiske hav og gjennom Suez-kanalen.

Du har sikkert hørt om Sun Odyssey, men ikke Solar Odyssey, men navnet er ikke tilfeldig. Jeanneau som lager Sun Odyssey seilbåtene er tekniske partere i prosjektet.

Les mer om Solar Odyssey her.